Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοποίηση παιδιού ΑΜΕΑ: Καταγγελία σοκ για κέντρο φυσικοθεραπείας
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοποίηση παιδιού ΑΜΕΑ: Καταγγελία σοκ για κέντρο φυσικοθεραπείας

Κακοποίηση παιδιού ΑΜΕΑ: Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, άκουσε τη βοηθό του φυσικοθεραπευτή να φωνάζει και στη συνέχεια να χτυπά το παιδί της.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας στο οποίο πήγαινε ο γιος της κατήγγειλε μία μητέρα στην Εύβοια. Σύμφωνα με την ίδια, η βοηθός φυσικοθεραπευτή κακοποίησε το παιδί της, το οποίο πάσχει από υπερτονία των άκρων. Η μητέρα υποστηρίζει μάλιστα πως δέχτηκε και η ίδια επίθεση, όταν διεκδίκησε το δίκιο του παιδιού της. Συμφωνα με την καταγγελία, πριν λίγες μέρες περιμένοντας το αγοράκι να τελειώσει τη θεραπεία του άκουσε αρχικά τη βοηθό του φυσικοθεραπευτή να μιλάει άσχημα στον 4χρονο και στη συνέχεια να το χτυπά.

“Άκουγα να φωνάζει σταμάτα ρε, σταμάτα, μου έσπασες τα νεύρα” είπε η γονέας στον Alpha και την εκπομπή “T-Live”. “Tο παιδί μου έκλαιγε σαν τρελό με το που έμπαινε μέσα… με το που το ακουμπάγανε” πρόσθεσε. “Πιστοποιείται δυστυχώς με εικόνα και ήχο η κακοποίηση ενός βρέφους, ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες” δήλωσε ο Θανάσης Ταρτης, δικηγόρος της μητέρας, με το σχετικό βίντεο να δείχνει την εργαζόμενη να χτυπά το παιδί στο πόδι του.

“Μπαίνω μέσα και της λέω: χτύπησες το παιδί μου; Και μου λέει “όχι στο ορκίζομαι” και με τραβάει την ώρα που παίρνω το μωρό μου και μου σκίζει το παντελόνι. Της τραβάω μία και της λέω: “μπες μέσα σε ένα δωμάτιο γιατί μέχρι να έρθει το αφεντικό δεν θέλω να κάνω κακό” και μου τραβάει μία σφαλιάρα…Πήγα με 23 πίεση στο νοσοκομείο” συνέχισε η μητέρα, περιγράφοντας το τι συνέβη τη μοιραία ημέρα.

Τι απαντά το κέντρο φυσικοθεραπείας

Από την άλλη πλευρά, από το κέντρο φυσικοθεραπείας υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε καμία κακοποίηση, καθώς το χτύπημα που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο έγινε για να “χαλαρώσει το πόδι του παιδιού”. “Υπάρχει ένας όρος που λέγεται παλαμισμός. Έγινε η κίνηση αυτή για να χαλαρώσει λίγο το πόδι του. Δεν χτυπήσαμε κανένα παιδί” σημείωσαν χαρακτηριστικά από το κέντρο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τον σύλλογο φυσικοθεραπευτών ανέφεραν πως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως θεραπευτικές κινήσεις οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις