Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψηφοδέλτια Νέας Δημοκρατίας 2023- υποψήφιοι: Τέσσερις γυναίκες διεκδικούν τον “σταυρό”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοδέλτια Νέας Δημοκρατίας 2023- υποψήφιοι: Τέσσερις γυναίκες διεκδικούν τον “σταυρό”

Ψηφοδέλτια Νέας Δημοκρατίας 2023- υποψήφιοι: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις τέσσερις νέες γυναίκες που θα "κατέβουν" μαζί του στις εκλογές.

Την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας με γυναίκες, προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα τέσσερις γυναίκες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές. Πρόκειται για τρεις υφυπουργούς και την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι: Σοφία Ζαχαράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μαρία Συρεγγέλα και Σοφία Νικολάου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές του 2023, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια.

Οι ανακοινώσεις αυτές ενδεχομένως να δημιουργούν κλίμα… εκλογών, ωστόσο χθες ο πρωθυπουργός έσπευσε να βάλει φρένο στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τονίζοντας: «Έχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα» σημείωσε αρχικά, για να απαντήσει ενδιαμέσως στο εμβόλιμο ερώτημα «γιατί;» με τη φράση «γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις