Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών – Ένοπλες Δυνάμεις: Οργισμένη ομιλία Παναγιωτόπουλου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών – Ένοπλες Δυνάμεις: Οργισμένη ομιλία Παναγιωτόπουλου στη Βουλή

Διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών - Ένοπλες Δυνάμεις: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα.»

Τον έντονο εκνευρισμό για διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Βουλή τονίζοντας πως θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων καθώς όπως είπε το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ως αμυντική βοήθεια τίποτε που θα αποδυναμώσει την αμυντική της διάταξη

Εξηγώντας την απόφασή του να μην αποκαλύψει σε δημόσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου στοιχεία για τον εξοπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία ως εθνικά απόρρητα σημαντικά για την ασφάλεια της χώρας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού σε σχέση με τη διάταξη στη Λέσβο. «Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ως αμυντική βοήθεια τίποτε που θα αποδυναμώσει την αμυντική διάταξη της χώρας και των νησιών. Παράλληλα, τόνισε ότι η ανταλλαγή των παλαιών σοβιετικών τεθωρακισμένων θα γίνει μετά την επιθεώρηση των πιο σύγχρονων που προσφέρει η Γερμανία και εφόσον εξασφαλιστεί η ταυτόχρονη αντικατάσταση. Αναφορικά δε με το αν θα αποσταλεί και νέο υλικό στην Ουκρανία είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει leopard, S300, αντιαρματικά και αντιπλοϊκά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά και οτιδήποτε άλλο που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την εθνική ασφάλεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις