Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Ο ηθοποιός, η δικηγόρος και η πολιτικός μηχανικός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Ο ηθοποιός, η δικηγόρος και η πολιτικός μηχανικός

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη

Κύμα ανανέωσης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με τις επιλογές του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη να αφορούν πρόσωπα που είναι όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά και επιτυχημένα. Μεταξύ αυτών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γεράσιμος Σκαφίδας, η νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ελένη Χρονοπούλου, η αντιπρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και ιδρυτικό στέλεχος start up εταιρείας τεχνοβλαστού, Ολγα Μαρκογιαννάκη, η Δανάη Τσάκαλου, μέλος της Διοίκησης της Ενωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, καθώς και η γιατρός Πένυ Δαλαμπούρα.

Ελένη Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης, με μεγάλο ποσοστό σταυροδοσίας, που την έφερε ψηλότερα και από γνώριμα πρόσωπα της πολιτικής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Δύτρια και δρομέας ρίχτηκε δυναμικά στον αγώνα αντοχής της πολιτικής.

Γεράσιμος Σκαφίδας

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γεράσιμου Σκαφίδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν”. Δουλεύει σαν επαγγελματίας ηθοποιός από το 2009. Οι πιο σημαντικοί σταθμοί του είναι η συνεργασία του με τον αείμνηστο Σπύρο Ευαγγελάτο και τον αείμνηστο Διαγόρα Χρονόπουλο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Παράλληλα με την υποκριτική, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης θεώρησε σημαντικό να αυτενεργήσει . Εδώ και 6 χρόνια είναι Καλλιτεχνικός και Οικονομικός διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Θεατρικής Εταιρείας ΜΥΘΩΔΙΑ , που σε πολλά θέατρα της χώρας ανεβάζει παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου όλο το χρόνο. Παράλληλα έχει την καλλιτεχνική και οικονομική διεύθυνση του θεάτρου Άνεσις.

Όλγα Μαρκογιαννάκη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη είναι αντιπρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University. Είναι ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και στην ακαδημαϊκή διδασκαλία. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται και στη μελέτη, επίβλεψη και διαχείριση έργων. Διαμένει στην Κοζάνη με την οικογένεια της.

 Η εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου

Οι λεγόμενοι “ανδρουλακικοί” βγήκαν στις πρώτες θέσεις του νέου Πολιτικού Συμβουλίου που εκλέχτηκε την Κυριακή από τη νέα κεντρική επιτροπή του κόμματος. Οι “παπανδρεϊκοί” περιορίστηκαν στις τελευταίες θέσεις, καθώς δεν πριμοδοτήθηκαν από την πλειοψηφία και περιορίστηκαν στις δικές τους δυνάμεις, ενώ σε χαμηλή θέση εκλέχτηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος (στην 23η θέση με 114 σταυρούς).

Πρώτος και με διαφορά βγήκε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας και εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη, ενώ ακολουθούν ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Νίκος Μήλης και ο εκ Θεσσαλονίκης Αντώνης Σαουλίδης.

Επιπλέον, πριμοδοτήθηκαν και οι πρώην διεκδικητές της αρχηγίας, Παύλος Χρηστίδης και Χάρης Καστανίδης, ιστορικά στελέχη, όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Πέτρος Ευθυμίου και Πάρις Κουκουλόπουλος, αλλά και στελέχη που εκπροσωπούν τη διεύρυνση, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον πρώην ευρωβουλευτή, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Κώστα Χρυσόγονο.

Οι εφτά παπανδρεϊκοί (οχτώ μαζί τον πρώην πρωθυπουργό) του οργάνου (Χριστοδουλάκης, Σαχινίδης, Αντωνίου, Μαργαρίτης (Ανανεωτική Αριστερά), Οικονόμου, Χαλάτση και Λάμψα) κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις της λίστας.

To νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Η τελική κατάταξη της σταυροδοσίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής σε σύνολο 315 ψηφισάντων:

Σ. Ξεκαλάκης 216

Δ. Μάντζος 184

Ν. Μήλης 179

Ε. Χρονοπούλου 178

Α. Σαουλίδης 169

Κ. Χρυσόγονος 168

Π. Δαλαμπουρα 166

Ρ. Μπέη 162

Ο. Μαρκογιαννάκη 158

Π. Ευθυμίου 157

Μ. Καναβάκη 156

Γ. Μεϊμαρογλου 153

Κ. Σκανδαλίδης 153

Γ. Αλεξόπουλος 151

Π. Χρηστίδης 150

Ο. Αποστόλου 149

Γ. Γιάνναρος 147

Δ. Τσακάλου 146

Χ. Καστανίδης 143

Γ. Σκαφίδας 143

Π. Κουκουλόπουλος 140

Χ. Κεφαλιδου 133

Α. Λοβέρδος 114

Γ. Παπαγεωργόπουλος 104

Μ. Χριστοδουλάκης 98

Φ. Σαχινίδης 95

Τ. Αντωνίου 88

Θ. Μαργαρίτης 86

Δ. Οικονόμου 82

Ε. Χαλατση 79

Π. Λάμψα 76

Υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.

Η τελική κατάταξη της σταυροδοσίας των μελών της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής σε σύνολο 315 ψηφισάντων:

Ρ. Ζαρκαδούλα 194

Ν. Βρυώνη 189

Ε. Ζούπη 172

Χ. Τσούνης 170

Δ. Καπώνης 165

Δ. Κανταρέλης 161

Δ. Μανέτας 154

Ειρ. Σενετάκη 98

Π. Καμάς 86

Γ. Αναγνώστου 79

Α. Μπούτση 44

Υπήρξαν τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις