Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιδότηση καυσίμων 2022 αίτηση – gov.gr: Κλείνει η πλατφόρμα του fuel pass
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση καυσίμων 2022 αίτηση – gov.gr: Κλείνει η πλατφόρμα του fuel pass

Επιδότηση καυσίμων 2022 αίτηση - gov.gr: Σκέψεις να δοθεί κι άλλη επιδότηση στα καύσιμα.

Μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα fuel pass μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την επιδότηση καυσίμων. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ. Oι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών Τaxisnet.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος. H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω των τραπεζών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελεύθερων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα και μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Tι ισχύει έως τώρα για το  Fuel pass

Το fuel pass/ ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Yπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία για την επιδότηση:

Με τους  κωδικούς Taxisnet  προσέρχονται είτε μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Τα ποσά

Ενίσχυση 50 ευρώ δίνεται στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ στους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

  • Βορείου Αιγαίου,
  • Νοτίου Αιγαίου,
  • Ιονίων Νήσων,
  • Κρήτης,
  • Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,
  • Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
  • Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,
  • Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Ενώ 40 ευρώ δίνεται  στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ  στους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Fuel pass: Θα παραταθεί το μέτρο; Τι απαντούν Οικονόμου και Σκυλακάκης

Για το εάν θα παραταθεί η επιδότηση καυσίμων και το επόμενο διάστημα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών .” Σε ό,τι αφορά την πολιτική για τα καύσιμα, θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του μήνα, το παρακολουθούμε και όταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε θα το πούμε “, απάντησε ο κ Οικονόμου.

Για το εάν θα επεκταθεί η επιδότηση καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. “Εάν υπάρχει λοιπόν δημοσιονομικός χώρος προφανώς και θα κατευθυνθεί όπως και τις προηγούμενες φορές  σε ένα μίγμα που θα τεθεί στην μεσαία τάξη και στους πιο ευάλωτους από το σύνολο της ακρίβειας. Θα δούμε με ποια εργαλεία. Αλλά για την ώρα δεν υπάρχει”, απάντησε.

Kαι επανέλαβε ότι “για την ώρα δεν έχουμε εικόνα ότι έχει δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ” ωστόσο ξεκαθάρισε ότι “ότι μπορεί  να  υπάρξει δημοσιονομικός χώρος αλλά μέχρι να βρεθεί δεν θα μπούμε σε υποθετικές συζητήσεις για το τι θα κάνουμε” . Αποκάλυψε, δε, ότι αρκετά θα κριθούν για την επιδότηση καυσίμων από το πώς θα πάει ο τουρισμός και πώς θα πάει το φυσικό αέριο. Όσες μέρες περισσότερες κρατάει η θετική εξέλιξη τόσο η πιθανότητα μεγαλώνει να έχουμε κάποιου είδους χώρου να δημιουργηθεί, είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις