Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Εραστής” Μακρόν: Ο Ματιέ Γκαλέ “λύνει” τη σιωπή του
ΚΟΣΜΟΣ

“Εραστής” Μακρόν: Ο Ματιέ Γκαλέ “λύνει” τη σιωπή του

"Εραστής" Μακρόν: "Έγινα όργανο φημολογίας"

Η ώρα που ένας άνθρωπος που έχει βρεθεί στη δίνη ενός τυφώνα σκανδαλολογίας και αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του, όπως παραστατικά λέγεται, έχει πάντα ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία. Γιατί λοιπόν, για τον Ματιέ Γκαλέ που το 2017 συνδέθηκε με την προεκλογική φημολογία περί ομοφυλοφιλίας του Εμανουέλ Μακρόν ως ο δήθεν εραστής του, η ώρα αυτή είναι τώρα; Μιλάμε για το ανώτατο στέλεχος της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, τον 45χρονο Ματιέ Γκαλέ, έναν άνθρωπο με περγαμηνές στην επαγγελματική του διαδρομή τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και τον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία σε υπουργικά γραφεία, που στα 33 του, το 2010, είχε βρεθεί στο τιμόνι του περίφημου INA (του Εθνικού Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων της Γαλλίας) και τέσσερα χρόνια αργότερα διορίστηκε πρόεδρος του Radio France (σ.σ. της γαλλικής ΕΡΤ).

Το 2017 “κρεμάστηκε στα μανταλάκια” ως δήθεν εραστής του Μακρόν, που τότε διεξήγαγε μια γεμάτη ορμή προεκλογική εκστρατεία και είχε ιντριγκάρει τους πάντες για την σχέση του με την κατά πολλά πολλά χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ. Σημειωτέον, ότι το δήθεν σκάνδαλο φέρεται να είχε κάνει έξαλλη την σύζυγο του Μακρόν που επίσης, εμφανίζεται να κρύβεται πίσω από την αποπομπή του από τα πόστα του. Ένα χρόνο αργότερα, ο Γκαλέ κατηγορήθηκε για εύνοια προσώπων, στα οποία υποστηρίχθηκε ότι έκανε απευθείας αναθέσεις. Το 2021 η υπόθεση έκλεισε για τη δικαιοσύνη με την επιβολή ενός απλού διοικητικού προστίμου.

“Παιχνίδια εξουσίας”: “Η φημολογία προήλθε από τους σοσιαλιστές, τη δική του πολιτική οικογένεια”

Τι καλύτερος τρόπος για να λύσεις τη σιωπή σου και να απελευθερώσεις την προσωπική σου αλήθεια, από ένα βιβλίο που προκαλεί πολλές συνεντεύξεις; Αυτό έπραξε και ο άνθρωπος που έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο δήθεν εραστής του Μακρόν. Με τίτλο “Παιχνίδια εξουσίας – Η αλήθεια για μια ιστορία πολιτικής και μίντια” αφηγείται την δική του εκδοχή της ιστορίας και δίνει εξηγήσεις: “Στις γαλλικές ιστορίες υπάρχει πάντα ένα μείγμα μεταξύ του σοβαρού και του λιγότερο σοβαρού. Σε αυτήν την περίπτωση, το σοβαρό είναι η πολιτική και το λιγότερο σοβαρό είναι αυτό της φήμης για τη σχέση με τον Εμμανουέλ Μακρόν”, λέει σήμερα ο 45χρονος Γκαλέ. Κατά τη γνώμη μου, η φημολογία προήλθε από τους σοσιαλιστές, τη δική του πολιτική οικογένεια”.

Η φήμη ότι ο Μακρόν και ο Γκαλέ είχαν σχέση άρχισε να κυκλοφορεί στο Παρίσι στα τέλη του 2016, πριν ακόμα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό αλλά ενώ διαφαινόταν ότι το νέο πρόσωπο που εμφανιζόταν ως εκφραστής του Κέντρου ήταν όντως ένας υποψήφιος με αξιώσεις για το Μέγαρο Ελιζέ.”Το όλο πράγμα ήταν μια συνολική εφεύρεση από την αρχή μέχρι το τέλος”, επιμένει ο Γκαλέ, που λέει μάλιστα, ότι με τον Μακρόν δεν ήταν καν φίλοι.

https://twitter.com/CNEWSLesOFF/status/1533780760007651328?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533780760007651328%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr%2Fdiethni%2Farticle%2Fsalos-me-ton-dithen-erasti-tou-gallou-proedrou-makron-egina-organo-fimologias—ti-apanta-o-idios%2F

Το 2017, ο ίδιος ο Μακρόν έλεγε με χιούμορ,

“Για να βάλλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, αν στα διάφορα δείπνα σε όλη την πόλη, αν σε διάφορα email που κυκλοφορούν, λένε ότι έχω διπλή ζωή με τον Ματιέ Γκαλέ ή οποιονδήποτε άλλο, τόσο πρόκειται για το ολόγραμμα μου που ξαφνικά μου ξέφυγε, αλλά δεν μπορεί να είμαι εγώ”.

Όπως λέει πέντε χρόνια μετά ο Ματιέ Γκαλέ στις συνεντεύξεις που δίνει σε γαλλικά ΜΜΕ (Le Parisien, CNEWS, κ.ά) “δεν ήμουν εγώ ο στόχος αυτής της φημολογίας. Ο στόχος ήταν αυτός. Ήμουν μόνο ένα όργανο για να τον αποδυναμώσω, ενώ δεν ήμασταν ποτέ κοντά. Μου φάνηκε αηδιαστικό να λέω ψέματα για να σπιλώσω έναν άντρα, ένα ζευγάρι. Ακόμα και η γιαγιά μου έλαβε ένα email που την διαβεβαίωνε για φωτογραφίες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν”. “Ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε να τα κάνει όλα αυτά να ξεφουσκώσουν, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να τα πιστεύουν. Χρειαζόμουν με τη σειρά μου να διαλύσω αυτές τις φήμες”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις