Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές ανηλίκων – Παγκράτι: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός συμμορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές ανηλίκων – Παγκράτι: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός συμμορίας

Ληστές ανηλίκων - Παγκράτι: Ο 16χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών μετά την ταυτοποίησή του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στα 16χρόνια του, Αλβανός υπήκοος, χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς, που γνωρίζουν τη δράση του, ως ένας από τους πιο σκληρούς ληστές ανηλίκων παιδιών, τα οποία ζούσαν εφιαλτικές στιγμές όταν παγιδεύονταν από τον ίδιο και τους δύο συνεργούς του, κυρίως στην περιοχή του Παγκρατίου.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ο ανήλικος, που θεωρείται ο αρχηγός αδίστακτης συμμορίας, που στοχοποιούσε εφήβους για να τους ληστέψει, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, μετά την ταυτοποίησή του, στην περιοχή της Γλυφάδας. Για να αντιληφθεί κάποιος την τρομακτική διάσταση που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα ανηλίκων, αρκεί να παρατεθούν δύο μόνο στοιχεία, που προκαλούν σοκ.

Τρυπούσαν με σουβλί

Όταν παγίδευαν τα άτυχα παιδιά για να τα ληστέψουν και προκειμένου να παραλύσουν κάθε αντίσταση και να παραδώσουν χρήματα, ρολόγια και κινητά, τρυπούσαν τους γλουτούς τους με σουγιά ή με σουβλί! Και τις περισσότερες φορές, που έβγαιναν πάνοπλοι να ληστέψουν παιδιά, φορούσαν στα χέρια γάντια που έφεραν στο εσωτερικό κοκάλινη ενίσχυση για να κάνουν τα χτυπήματα στα κορμιά των εφήβων ακόμη πιο δυνατά, με περισσότερο πόνο!

Ένα ακόμη στοιχείο, που συνθέτει την ανησυχητική υπόθεση, στο σπίτι του συλληφθέντα 16χρονου από την Αλβανία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σιδερένια ράβδος, σιδερένιο σφυρί, ελβετικός σουγιάς, κατσαβίδι, κουκούλα τύπου «full face», ζεύγος γαντιών με κοκάλινη, επένδυση και κινητό τηλέφωνο.

Προετοίμαζε και το άλλοθι

Ακόμη στη διάρκεια της παρακολούθησης, που προηγήθηκε της σύλληψής του, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν, τον άκουγαν να δίνει οδηγίες στους άλλους δύο ανήλικους της συμμορίας, οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. «Αν σας πιάσουν οι αστυνομικοί, θα αρνηθείτε τα πάντα. Και θα λέτε, εμείς δεν ήμασταν στην περιοχή, που έγινε η ληστεία σε βάρος των παιδιών, ήμασταν σε άλλη περιοχή εκείνη την ημέρα»!

Για τη σοβαρή υπόθεση, που αποτελεί μέγα κοινωνικό πρόβλημα με δυσάρεστες συνέπειες και για το εγγύς και για το απώτερο μέλλον-όταν αυτοί οι ανήλικοι ενηλικιωθούν-η Επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ακολουθεί:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 16χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος ως μέλος συμμορίας που διαπράττει ληστείες και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Αναζητούνται δύο έτερα μέλη της συμμορίας.»

»Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για τη δράση συμμορίας που απαρτίζεται από ανήλικα μέλη και προβαίνει σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Παγκρατίου, ταυτοποίησε τον 16χρονο και πιστοποίησε τη δράση του ως μέλους της συμμορίας.»

Στο Παγκράτι

»Όπως διαπιστώθηκε, η συμμορία δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, στοχοποιούσε ανηλίκους στην περιοχή του Παγκρατίου και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο 14χρονων ανήλικων ημεδαπών που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης της εν λόγω συμμορίας, βραδινές ώρες της 8-2-2022 στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Θεωρείται ότι θύματα της άγριας συμμορίας των ανηλίκων έχουν πέσει κι άλλα παιδιά, που ίσως από τον τρόμο που ένιωσαν δεν το ανέφεραν καν στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται αυτή την υπόθεση συνεχίζουν την έρευνα και ίσως πείσουν κάποια παιδιά, που κατέληξαν και στο νοσοκομείο,  να μιλήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις