Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγωτό γιαούρτι συνταγή: Χωρίς πολλά υλικά
PLUS

Παγωτό γιαούρτι συνταγή: Χωρίς πολλά υλικά

Παγωτό γιαούρτι συνταγή: Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς πολλά υλικά

Το πιο γρήγορο, απολαυστικό και δροσερό παγωτό του καλοκαιριού είναι αυτό με γιαούρτι. Υπάρχει μία εύκολη συνταγή με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος για να το κάνει πιο αφράτο και λαχταριστό. Το παγωτό γιαούρτι ίσως έχει ένα μικρό μειονέκτημα κι αυτό είναι στις θερμίδες, καθώς ένα φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι με γεύση βανίλια περιέχει περίπου 221 θερμίδες, 6 γραμμάρια λίπους και 4 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Τι θα χρειαστείτε όμως για να φτιάξετε την τέλεια συνταγή παγωτού με γιαούρτι;

Υλικά

600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 ml κρέμα γάλακτος 36%

Για το σιρόπι:

230 ζάχαρη
100 ml γάλα πλήρες
2 κ.τ.σ μέλι

Eκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Για το σιρόπι

Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί. Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.

Για το παγωτό

Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί. Έπειτα Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές. Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική και σε επαγγελματική κατάψυξη η υφή του είναι βελούδινη. Στην κατάψυξη του σπιτιού οποιοδήποτε παγωτό και να φτιάξετε θα κρυσταλλώσει για αυτό σας έχoυμε τη λύση. Πριν το σερβίρετε πάρτε μερικές μπάλες παγωτού και ας μην βγουν σωστές και χτυπήστε για ένα λεπτό με το σύρμα στο μίξερ. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει γιατί θα γίνει πολύ αφράτο. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή πολύχρωμα τρουφάκια σε κυπελάκι ή χωνάκι παγωτού.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις