Μουσική σε εξωτερικούς χώρους – παραλιακή: Στη “σίγαση” τα μαγαζιά

ΕΛΛΑΔΑ

Μουσική σε εξωτερικούς χώρους – παραλιακή: Στη “σίγαση” τα μαγαζιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Μουσική σε εξωτερικούς χώρους - παραλιακή: Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ανακοίνωσε το κλείσιμο της μουσικής σε εξωτερικούς χώρους μετά τις 23:00

06.06.2022 | 16:11

Θα σιγήσει από μουσική η παραλιακή στους εξωτερικούς χώρους μετά τις 23.00, καθώς μετά τον Άλιμο την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ο δήμος προχωράει «στο κλείσιμο της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους, όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων και ούτε το κλείσιμο της μουσικής στους εσωτερικούς χώρους». Όσο για τις αντιδράσει που έχει προκαλέσει το μέτρο είπε ότι «οι αντιδράσεις υπάρχουν από αυτούς που οχλούν. Οι κάτοικοι θα μπορέσουν να κοιμηθούν, ζητάμε απλά να σεβαστούν την περιοχή».

Ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε το μέτρο: «Κάναμε τοπική κανονιστική νομοθεσία. Γιατί; Γιατί συμβαίνει το εξής. Υπάρχει σήμερα νομοθεσία που λέει “έχεις κάνει ηχορύπανση; Παραβίαση ωραρίου;” Έχεις τρεις αυτοψίες οι οποίες οδηγούν στο να πάρεις εσύ μία 10ήμερη σφράγιση την οποία την αποφασίζει ο δήμος. Στη 10ήμερη σφράγιση, πηγαίνεις με μία διοικητική προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο και αποφασίζει να δώσει αναστολή δηλαδή να σφραγίσουμε το μαγαζί τον Δεκέμβρη ή το Γενάρη ή τον Φλεβάρη που είναι κλειστό το μαγαζί. Γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία οι επιχειρηματίες λένε ότι δεν έχουμε πρόβλημα γιατί θα “βαράμε” μουσική μέχρι το πρωί. Εμείς θα αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και λέμε “πηγαίνετε στα διοικητικά δικαστήρια, κάντε ό,τι θέλετε αλλά κάθε παράβαση έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και για να πάτε στο διοικητικό δικαστήριο πρέπει να προκαταβάλλετε το 40%”».

Ετικέτες
Exit mobile version