Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Η φωτογραφία της ΕΛ.ΑΣ. που εντυπωσίασε
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Η φωτογραφία της ΕΛ.ΑΣ. που εντυπωσίασε

Ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, το οποίο έχει ενισχύσει τον στόλο του Α.Τ. Αστυπάλαιας, πρωταγωνιστεί στην φωτογραφία εξωφύλλου της ελληνικής αστυνομίας.

Ισχυρό μήνυμα ότι είναι καθόλα έτοιμη να υποδεχτεί την ηλεκτροκίνηση και να ενισχύσει τον στόλο της με μηδενικών ρύπων αυτοκίνητα στέλνει η ελληνική αστυνομία, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο facebook. Στον απόηχο της πρόσφατης εκδήλωσης στην Αστυπάλαια, με αφορμή την επέτειο για τον έναν χρόνο από τα εγκαίνια του πρωτοποριακού πρότζεκτ «Αστυπάλαια: Το πρώτο Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί», η ΕΛΑΣ όρισε ως φωτογραφία εξωφύλλου στο facebook ένα περιπολικό VW ID.4. Το εικονιζόμενο μικρομεσαίο ηλεκτρικό crossover βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στον στόλο του Αστυνομικού Τμήματος της Αστυπάλαιας, συμβαδίζοντας με τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για αντικατάσταση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για δημόσιες υπηρεσίες του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, όπως η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Δήμος και η Πολιτική Αεροπορία με μηδενικών ρύπων μοντέλα.

Το VW ID.4 είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυαστικής απόδοσης των 204 ίππων και 310 Νm που του επιτρέπουν να ολοκληρώσει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. Το σύστημα κίνησης του μοντέλου αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh που εξασφαλίζει 514 χλμ. αυτονομία, με την εργοστασιακή κατανάλωση να περιορίζεται σε 17 kWh/100 χλμ. Σημαντική συμβολή στην ομαλή και ταχεία μετάβαση της Αστυπάλαιας σε ένα «πράσινο» μέλλον θα έχει και η δημιουργία συνολικά 60 δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης στο νησί, όπως περιλαμβάνεται στο πρότζεκτ.

Τέσσερις πυλώνες

Υπενθυμίζεται ότι το carandmotor έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου στην Αστυπάλαια, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της VW, Herbert Diess.  Στην «Πεταλούδα του Αιγαίου» πραγματοποιήθηκε και η παγκόσμια παρουσίαση του VW ID.Buzz που θα ενταχθεί στον στόλο ηλεκτρικών minivan τα οποία θα προσφέρουν πιλοτικές υπηρεσίες μετακίνησης κατά παραγγελία (on-demand), σύμφωνα με τις ανάγκες τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών.  Το πρότζεκτ της Αστυπάλαιας βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες για την υλοποίησή του, οι οποίοι είναι οι εξής: Ηλεκτροκίνηση, Έξυπνη κινητικότητα, Φόρτιση & Ενέργεια και Αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις