Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπενζεμά – Βαλμπουένα σκάνδαλο: Απέσυρε την έφεση ο Γάλλος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπενζεμά – Βαλμπουένα σκάνδαλο: Απέσυρε την έφεση ο Γάλλος

Μπενζεμά - Βαλμπουένα σκάνδαλο: Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος είχε καταδικαστεί τον Νοέμβριο με φυλάκιση

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, απέσυρε την έφεσή του κατά της ποινής φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Η ποινή αυτή είχε οριστεί για συνέργεια στην προσπάθεια εκβιασμού του πρώην συμπαίκτη του στη Γαλλία και νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, με σεξουαλικό βίντεο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του το Σάββατο.

Ο Μπενζεμά καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 και του επιβλήθηκε πρόστιμο 75.000 ευρώ για την απόπειρα εκβιασμού του 2015 που συγκλόνισε το ποδόσφαιρο και τον εξόρισε από την εθνική ομάδα της Γαλλίας για πεντέμισι χρόνια, όπως μεταδίδει το France24. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης απέσυρε τελικά την έφεσή του, δήλωσε ο δικηγόρος του Hugues Vigier στο AFP, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της ιστοσελίδας Actu78. Το εφετείο των Βερσαλλιών θα κοινοποιήσει στους διαδίκους την απόφαση ανάκλησης την Τρίτη.

«Ο Μπενζεμά εξαντλήθηκε από τη δικαστική διαδικασία»

Ο Vigier είχε δηλώσει προηγουμένως στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe ότι ο Μπενζεμά το έκανε επειδή «εξαντλήθηκε» από τη διαδικασία. «Αυτή η απόσυρση επικυρώνει μια απόφαση καταδίκης και προφανώς ενοχής. Πρόκειται για μια δικαστική αλήθεια. Αλλά δεν είναι η πραγματικότητα», δήλωσε. Η απόσυρση της έφεσης καθιστά οριστική την απόφαση του Νοεμβρίου σε βάρος του.

Ο Μπενζεμά ήταν ένα από τα πέντε άτομα που δικάστηκαν για την τελικά ανεπιτυχή προσπάθεια εκβιασμού του Βαλμπουενά με ένα σεξουαλικό βίντεο που είχε κλαπεί από το τηλέφωνό του. Δεν κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν πίσω από την απόπειρα εκβιασμού, αλλά ότι συνωμότησε με τους ύποπτους εκβιαστές ασκώντας πίεση στον Βαλμπουενά να τους πληρώσει.

«Καμία ευγένεια προς τον Valbuena»

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής είχε οριστεί να ασκήσει έφεση στις 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου στο δικαστήριο των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. Ο πρώην δικηγόρος του, Antoine Vey, είχε δηλώσει ότι ο Μπενζεμά θα δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στη δίκη της έφεσης. Στην απόφασή του τον Νοέμβριο, το ποινικό δικαστήριο των Βερσαλλιών έκρινε ότι ο Μπενζεμά «ενέπλεξε τον εαυτό του προσωπικά, με τεχνάσματα και ψέματα, για να πείσει τον συμπαίκτη του να υποκύψει στον εκβιασμό».

Πρόσθεσε ότι δεν είχε δείξει «καμία ευγένεια προς τον Valbuena», όπως είχε ισχυριστεί, αλλά «ακριβώς το αντίθετο» και μάλιστα είχε εμφανιστεί να απολαμβάνει τη δυσχερή θέση του συμπαίκτη του. Ο Μπενζεμά, ο οποίος πάντα υποστήριζε την αθωότητά του, έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να γυρίσει σελίδα στην υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Σκόραρε στο πρώτο ματς για το Nations League

Αυτήν την περίοδο πάντως, ο Γάλλος φέτος σπάει όλα τα κοντέρ. Έχρισε την Ρεάλ Μαδρίτης Πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης με φοβερά κατορθώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και τώρα συνεχίζει… σαν να μην έχει ανάγκη από ξεκούραση.

Στο πρώτο ματς των «τρικολόρ» για το νέο Nations League απέναντι στη Δανία, ήταν ο σκόρερ για την εθνική ομάδα της πατρίδας του από ασίστ του Ενκουνκού με τακουνιά, προτού οι Σκανδιναβοί καταφέρουν με τον Κορνέλιους να κάνουν την ανατροπή. Πλέον ο Μπενζεμά έχει πετύχει 44 τέρματα με την φανέλα της «βασίλισσας» και άλλα 6 με το εθνόσημο στο στήθος για την αγωνιστική περίοδο που τελειώνει σε περίπου 10 ημέρες για εκείνον!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις