Σύλληψη μαιευτήρα: «Μου τα έδωσαν δώρο», λέει ο γιατρός

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη μαιευτήρα: «Μου τα έδωσαν δώρο», λέει ο γιατρός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σύλληψη μαιευτήρα: Ο σύζυγος της γυναίκας κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» ότι ο γιατρός ζήτησε 1.000 ευρώ για τον ίδιο και τον αναισθησιολόγο.

03.06.2022 | 10:09

Γιατρός-μαιευτήρας σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, κατηγορείται ότι ζήτησε από τον σύζυγο της γυναίκας, που γέννησε με καισαρική, αμοιβή 1.000 ευρώ για τον ίδιο και τον αναισθησιολόγο! Ο σύζυγος της μητέρας του μωρού δεν μπορούσε να εξασφαλίσει το ποσό που του ζητούσε ο 59χρονος μαυευτήρας και του ζήτησε να του τα δώσει αφού καταβληθεί ο μισθός του από την εργασία του και σε δύο ισόποσες δόσεις. Καθώς ένιωθε πίεση, όπως λένε αστυνομικές πηγές, απευθύνθηκε στην αρμόδια, για τα ζητήματα αυτά, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Οι «αδιάφθοροι» ανέλαβαν αμέσως την υπόθεση και προσημείωσαν χαρτονομίσματα, που αποτελούσαν το ποσό της πρώτης δόσης, δηλαδή 500 ευρώ.

Το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του γιατρού-μαιευτήρα στο Δημόσιο Νοσοκομείο. Εκεί βρέθηκαν οι «αδιάφθοροι», χωρίς να γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους από κανέναν. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες, σε αυτές τις περιπτώσεις, ενέργειες, χρήσης τεχνικών μέσων (βιντεοσκόπηση, ακουστικό υλικό κ.λπ.). Έτσι, όταν στο γραφείο έγινε η συνάντηση την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα πεντακόσια ευρώ και ο γιατρός τον πήρε στα χέρια του, μπήκαν οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων και προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή του.

«Μου τα έκαναν δώρο»

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε απαιτήσει τα χρήματα, αλλά ότι το ζευγάρι του τα «έκανε δώρο» για να τον ευχαριστήσει καθώς είχε πάει πολύ καλά η καισαρική τομή για τη γέννηση του μωρού. Όμως, φαίνεται από το υλικό που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις αυτές των «αδιάφθορων» πέραν από το να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις και πολλές φορές εκβιασμούς των ασθενών για «φακελάκι» έχουν και μια άλλη ευχάριστη συνέπεια. Από αστυνομικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα γίνεται γνωστό ότι δύο από τους γιατρούς- ο ένας καρδιοχειρουργός- κι ένας ακόμη χειρουργός, επιστρέφουν τα χρήματα, που έλαβαν από ασθενείς!

Η επίσημη ανακοίνωση

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας για το ζήτημα της σύλληψης του μαιευτήρα: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού δημόσιου Μαιευτηρίου της Αττικής, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο ιατρός αφού πραγματοποίησε ιατρική πράξη σε συγγενικό του πρόσωπο, απαίτησε, παρανόμως, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Exit mobile version