Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Rolex κλοπές: «Βρέχει» Rolex στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Rolex κλοπές: «Βρέχει» Rolex στην Αθήνα

Rolex κλοπές: Μια αγκαλιά από εντυπωσιακή Ιταλίδα έκανε το Rolex ενός Ιταλού να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Μια διαχυτική αγκαλιά εντυπωσιακής Ιταλίδας σε έναν συμπατριώτη της, που… κολακεύτηκε από την κίνηση, αποδίδοντάς τη στη…γοητεία του, σήμανε συναγερμό στην Ιντερπόλ! Αυτό, γιατί η διαχυτική Ιταλίδα είχε άλλους σκοπούς. Σαν… ταχυδακτυλουργός, όση ώρα ο Ιταλός «ζούσε το όνειρο», του αφαίρεσε, χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό εκείνη τη στιγμή, το πανάκριβο Rolex που φορούσε. Ο Ιταλός προχώρησε σε καταγγελία στους καραμπινιέρους και η υπόθεση, καθώς αυτά τα αντικείμενα διαθέτουν σειριακούς αριθμούς, έφθασε μέχρι την Ιντερπόλ. Από εκεί ενημερώθηκαν οι Αστυνομίες της Ευρώπης και οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής το βρήκαν στην Αθήνα!

Το φορούσε χωρίς να ξέρει ότι ήταν κλεμμένο, ένας Έλληνας, ο οποίος, όπως είπε εμβρόντητος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, το είχε αγοράσει μέσω ιστοσελίδας πώλησης κοσμημάτων που διατηρούσε αλλοδαπή και μάλιστα είχε λάβει και σχετικά έγγραφα πιστοποίησης! Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν ανάπτυξης διεθνούς συνεργασίας μέσω INTERPOL και ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ιταλικές Αρχές, εντοπίστηκε στην Αθήνα και κατασχέθηκε πολυτελές ρολόι που είχε κλαπεί στην Ιταλία.

Η τεχνική της… αγκαλιάς

«Ειδικότερα», συνεχίζει η Αστυνομία «το ανωτέρω ρολόι είχε κλαπεί το 2021 στην Ιταλία, όταν άγνωστη γυναίκα δρώντας με τη διεθνώς διαδεδομένη τεχνική της «αγκαλιάς», κατάφερε να το αφαιρέσει από τον παθόντα και να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτή από αυτόν. Το συγκεκριμένο ρολόι εντοπίσθηκε στην κατοχή ημεδαπού, ο οποίος το είχε αγοράσει, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, από ιστοσελίδα πώλησης κοσμημάτων της αλλοδαπής, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα αγοράς αυτού. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές, προκειμένου να επιστραφεί το κατασχεθέν ρολόι στον νόμιμο ιδιοκτήτη του».

Η νέα υπόθεση κλοπής Rolex, έρχεται λίγο μετά την πρώτη αποκάλυψη ότι ένα σπάνιο, πολυτελές ρολόι ίδιας μάρκας, που ήταν μέρος της πλούσιας λείας κινηματογραφικής ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Κοπεγχάγης, βρέθηκε κι αυτό στην Αθήνα! Σε συνεργασία, τότε με τις Δανικές Αρχές, το ρολόϊ, αξίας 85.000 ευρώ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης εταιρείας, όπου είχε παραδοθεί για επισκευή.

Νοέμβριο του 2017

Για την κινηματογραφική ληστεία η Αστυνομία ανέφερε ότι «το κατασχεθέν ρολόι αποτελεί μέρος αφαιρεθέντων, μετά από ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 13-11-2017 σε κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη Δανίας, από τρεις δράστες». Ενώ ήδη παραδόθηκε στις Δανικές Αρχές, η προνάκριση για να βρεθεί η ακριβής πορεία του από το κοσμηματοπωλείο της Δανίας στα γραφεία της επικευαστικής εταιρίας στην αθήνα, συνεχίζεται από την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η εταιρία όσο και το γραφείο επισκευής του πανάκριβου ρολογιού, δεν γνώριζαν με κανέναν τρόπο ότι αυτό το κόσμημα ήταν κλεμμμένο. Το πρόσωπο που είχε στην κατοχή του το «χρυσό ρολόϊ» ήταν μία 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία η οποία και το παρέδωσε στην επισκευαστική εταιρία για επιδιόρθωση. Η ίδια φέρεται από την έρευνα να το αγόρασε το 2018, ένα χρόνο περίπου μετά τη διάπραξη της ληστείας από επαγγελματίες κακοποιούς, στην Αλβανία!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις