Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Άμπερ Χερντ δίκη: Λυπάμαι που έχασα το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άμπερ Χερντ δίκη: Λυπάμαι που έχασα το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα

Άμπερ Χερντ δίκη: Δείτε την ανάρτηση που έκανε η ηθοποιός στο Instagram, μετά τη νίκη του Ντεπ στην πολύκροτη δικαστική διαμάχη

Την απογοήτευση της Άμπερ Χερντ, τη στιγμή που άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ του Τζόνι Ντεπ, κατέγραψε ο φακός.  Η ηθοποιός κρατούσε το βλέμμα της χαμηλά, τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση που δικαίωσε τον πρώην σύζυγό της. Αν και περίμενε πως θα «έπειθε» το σώμα των ενόρκων, η «σκληρή» απόφαση χαρακτήριζε «ψευδείς» όλους τους ισχυρισμούς της και την ίδια «ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση».  Στον Ντεπ επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων.

Σε ανάρτησή της, λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η ηθοποιός ανέφερε πως «νιώθει ότι της στέρησαν την ελευθερία του λόγου της». «Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου. Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, η ηθοποιός της ταινίας Aquaman σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας που ουσιαστικά δικαίωσε τον Ντεπ.

Δείτε την ανάρτησή της:
heard
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις