Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοκτονία Παπαναούμ: Το τελευταίο email που έστειλε ο 50χρονος πριν κρεμαστεί
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία Παπαναούμ: Το τελευταίο email που έστειλε ο 50χρονος πριν κρεμαστεί

«Δυστυχώς, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσει το τίμημα της απώλειας της ζωής μου»

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών και δικαστικών αρχών έχει μπει ένα e-mail, που φέρεται να εστάλη από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του γυμναστηρίου που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπαναούμ, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Το e-mail έχει σταλεί σε 24 παραλήπτες, μεταξύ αυτών και o δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού με την 24χρονη Γεωργία. Ο τίτλος ξεκινάει με το ονοματεπώνυμο της γυναίκας που, όπως ισχυρίζεται ο αυτόχειρας, ευθύνεται για την οικονομική του καταστροφή και την ψυχολογική του κατάρρευση, ενώ αναφέρεται ξεκάθαρα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, στο οποίο συμμετείχε η Γεωργία. Όπως αναφέρεται στο e-mail, «η (σ.σ. γυναικείο ονοματεπώνυμο) μάνα της δεκαεπτάχρονης (σ.σ. γυναικείο ονοματεπώνυμο) ήταν πίσω από το πάρτυ στην σουίτα που πήγε η Γεωργία Μπίκα».

«Λίγο πριν δώσω τέλος στο δράμα που περνάω, θεωρώ υποχρέωσή μου να μάθουνε όλοι ότι αυτό το άτομο (σ.σ γυναικείο ονοματεπώνυμο) με οδήγησε να βάλω τέλος στη ζωή μου» αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που φέρεται να έχει αποσταλεί από το επαγγελματικό e-mail του γυμναστηρίου που διατηρούσε ο 50χρονος. Η συνέχεια του κειμένου είναι ίδια με το περιεχόμενο της ανάρτησης που φέρεται να είχε κάνει ο 50χρονος γυμναστής στο Facebook, λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος, το μεσημέρι της Τρίτης, και δημοσίευσε χθες το protothema.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο e-mail, που εξετάζεται από τις Αρχές, γίνεται έλεγχος για το αν συνοδεύεται από «ροζ» βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου και ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα και το κύκλωμα που «φωτογραφίζει» ο άτυχος 50χρονος

Στην τελευταία του ανάρτηση, η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της στο Facebook, ο Γιώργος Παπαναούμ φέρεται να περιγράφει, εμφανώς ταραγμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, το πώς η γυναίκα που αναφέρει τον εκμεταλλεύτηκε και τον κατέστρεψε, όπως γράφει. Επίσης, κάνει σοβαρές καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση που «έσκασε» την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί μέχρι σήμερα ολόκληρη την κοινωνία. Ξεκινάει, γράφοντας το ονοματεπώνυμο της γυναίκας και λέει ότι ήταν παλιά του συμμαθήτρια, η οποία τον πλησίασε και του έλεγε πως θέλει να αλλάξει ζωή και να γίνει σωστή. «Ήθελα να τη βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο – φυλακή της στην Άσσηρο και να βρει μια διέξοδο από όλα αυτά -να αλλάξει γενικότερα… Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ.

«Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μια λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου 400.000 ευρώ» συνέχιζε ο 50χρονος. Οργισμένος, στη συνέχεια έγραφε: «Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μην κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσω το τίμημα».

«Μία μέρα πριν τα γενέθλιά μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Μέχρι σήμερα μου έχει αποσπάσει 90.000 ευρώ με τον γιο της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) και με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου, σε αυτήν και τον γιο της που ήθελε μέχρι να δώσω για να με βοηθήσει και του κωδικούς binance» (σ.σ. η ιστοσελίδα μέσω της οποίας είχε επενδύσει ο Γιώργος Παπαναούμ σε μετοχές και κρυπτονομίσματα)».

Η υπόθεση της Μπίκα

Μάλιστα, ο αυτόχειρας ισχυριζόταν στην ανάρτησή του, ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται στην υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας, η οποία απασχολεί από την Πρωτοχρονιά την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όλη τη χώρα. Υποστήριζε, δε, ότι ήταν παρών όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία ο 50χρονος κατήγγειλε ότι τον εξαπάτησε, παρότρυνε την 17χρονη κόρη της να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι και της έλεγε τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση του θανάτου του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή, το απόγευμα της Τρίτης, η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Πρώην σύντροφος Γιώργου Παπαναούμ: Ηταν θυμωμένος με τον εαυτό του που την πάτησε και τον εξαπάτησαν

Σε δηλώσεις της στη Βεργίνα Τηλεόραση, πρώην σύντροφος του Παπαναούμ υποστήριξε ότι αν και ο Παπαναουμ δεν έκανε λάθη ορογραφικά και συντακτικά, είναι σίγουρη ότι το κείμενο είναι δικό του. «20 λεπτά αφότου το ανέβασε το είδα και το διάβασα. Μου έκανε εντύπωση γιατί ο Γιώργος δεν κάνει λάθη ορθογραφικά ποτέ, δεν έχει δυσλεξία. Από τις αναφορές που έκανε για το Θεό και στα πρόσωπα είμαι σίγουρη ότι είναι αυτός. Και ήθελε να εκθέσει ανθρώπους που τον έφθασαν σε αυτό το σημείο». Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή της ότι ο Γιώργος Παπαναούμ δεν αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης ή επειδή έχασε απλά τα λεφτά του αλλά γιατί -κατά την άποψή της- ένιωσε ότι την πάτησε και τα είχε βάλει με τον εαυτό του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφθασε σε αυτό το σημείο από ερωτική απογοήτευση και επειδή έχασε τα λεφτά του απλά. Ηταν πάρα πολύ έξυπνος, ήταν φιλοχρήματος με την καλή έννοια ήθελε να βγάζει λεφτά και καλά έκανε γιατί μπορούσε και ήταν πολύ ικανός και ήταν και ψυχοπονιάρης και ίσως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ότι την πάτησε με ανθρώπους που τους είχε εμπιστευτεί. Πιστεύω ότι ήταν θυμωμένος με τον εαυτό του που του έφυγαν έτσι τα λεφτά από μια δολοπλοκία».

“Είμαι καθαρή, όποιος θέλει ας ψάξει”: Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα για την αυτοκτονία του γυμναστή Παπαναούμ

Απέναντι σε όλα αυτά η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία δεν δικαιώθηκε από το δικαστήριο, απαντά στα όσα ακούγονται, σημειώνοντας: “Είμαι καθαρή, όποιος θέλει ας ψάξει”. Αυτό τονίζει μέσω της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Ας σημειωθεί πως η αυτοκτονία του 50χρονου από τη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, καθώς ο αυτόχειρας στο σημείωμα που άφησε κάνει λόγο για μία γυναίκα που τον εκμεταλλεύτηκε οικονομικά. Μάλιστα, στην ανάρτησή του έλεγε πως η γυναίκα που τον κατέστρεψε οικονομικά είναι η μητέρα της 17χρονης φίλης της Γεωργίας Μπίκα, η οποία τη συνόδευε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

“Υπήρξα μάρτυρας της επισταμένης καθοδήγησης και παρότρυνση της μητέρας της να παραβρεθεί η ανήλικη κόρη της μαζί με τη Γεωργία στο πολυσυζητημένο πάρτι σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Την παρακαλούσα να μην πάει η κόρη της. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πατέρας πήγε τα ευρήματα στην ασφάλεια και κίνησε την όλη διαδικασία. Εισαγγελική πρόταση… καταλήγει ότι η 24χρονη απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις αρχές…

Υπήρχε λόγος τελικά να πάει. Από τη συγκεκριμένη γυναίκα πληροφορήθηκα ότι σκόπευα μαζί με τον άντρα της να βλάψουν τους… Και την οικογένειά του. Εξαπάτηση επιχειρηματικών για την απόσπαση χρηματικών κερδών με δόλωμα την ίδια του τη γυναίκα…αυτό έκανε και αυτή… Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης μας, ακόμα και πελάτες από Κύπρο η Βουλγαρία τους έπαιρνε από αεροδρόμια, τους έφερνε β…, έκανε τα γλυκά ματιά και κάποιες φορές ήθελαν ναρκωτικά. Ένα καλά στημένο κόλπο, όπως η ίδια αποκαλούσε”, έγραψε στην επίμαχη ανάρτησή του στο facebook ο γυμναστής.

Η Γεωργία Μπίκα απαντά για τα όσα ακούγονται για την εμπλοκή της στην υπόθεση της αυτοκτονίας

“Είναι κρίμα να φύγει κάποιος έτσι. Έχω διαβάσει την είδηση όμως δε γνωρίζω κάτι για αυτό και ούτε έχει κάποια σχέση με εμένα η υπόθεση! Το τι μπορεί να γίνεται στο σπίτι του καθενός δεν το γνωρίζω ούτε με αφορά. Εγώ σας λέω από τη δική μου κρίση… Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που γράφονται, γιατί δε γνωρίζω προσωπικά τη μητέρα της… Όσον αφορά στη φίλη μου, αν υπονοεί κάτι τέτοιο, δε μου έχει δώσει ποτέ κάποιο άσχημο σημάδι! Δεν είναι μαμά μου ούτε μου έχει δώσει κάποια τέτοια εντύπωση. Προσωπικά όμως δεν την ξέρω καλά, μόνο την κόρη της…. Εάν έβλεπα ότι λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο θα είχα απομακρυνθεί…

Φυσικά και συνδέουν εμένα, όμως όποιος θέλει μπορεί να ψάξει εάν θεωρεί ότι μπλέκομαι σε κάτι τέτοιο! Και είμαι καθαρή, δε θα έκανα ποτέ κακό σε κάποιον ούτε και θα τον εκμεταλλευόμουν. Με όλο το σεβασμό, το ότι κατήγγειλαν ένα περιστατικό και προσπαθούν να με μπλέξουν χωρίς να με γνωρίζουν προσωπικά, είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν με κάποιον που ζητάει βοήθεια! Δεν είναι να πάρω κάτι πίσω γιατί εγώ γνωρίζω και μόνο, όλοι οι άλλοι θα πουν χωρίς να τους νοιάζει κάτι!

Εγώ θέλω να ζήσω τη ζωή μου και αυτή τη στιγμή 24 χρόνων καλούμαι να διαχειρίζονται όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα χωρίς να φταίω! Και δεν ήξερα τίποτα ποτέ, ούτε ήξερα τις οικογένειες που ήταν στην υπόθεση μου. Έπειτα τις έμαθα και αναζητούσα μια συγγνώμη! Δεν θέλω άλλο να εκτίθεται η ζωή μου και η ψυχολογία μου σε όλο αυτό, ας κάνουν τη δουλειά τους οι αρμόδιοι. Οτιδήποτε άλλο βγαίνει σε site και προσπαθεί να εμπλέξει το όνομα μου σίγουρα είναι για να με βγάλει λάθος!”, δηλώνει η Γεωργία Μπίκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις