Μοντέλο – παραισθησιογόνα ναρκωτικά: Χειροπέδες σε 28χρονη στο Ελ. Βενιζέλος

ΕΛΛΑΔΑ

Μοντέλο – παραισθησιογόνα ναρκωτικά: Χειροπέδες σε 28χρονη στο Ελ. Βενιζέλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μοντέλο – παραισθησιογόνα ναρκωτικά: Το εργαστήριο είχε εγκατασταθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Βύρωνα.

01.06.2022 | 11:23

Αμερικανοί «Ράμπο» της Εθνικής Έρευνας και Ασφάλειας των Η.Π.Α. κυνήγησαν σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική μια 28χρονη εντυπωσιακή Βραζιλιάνα, μοντέλο στην πατρίδα της και εν τέλει, ακολουθώντας τις πληροφορίες τους, τη συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε βάρος της 28χρονης Τζέσικα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της εμπλοκής της στο στήσιμο εργαστηρίου, που παρασκεύαζε, συσκεύαζε και έστελνε μέσω ταχυδρομικών φακέλων το ναρκωτικό σε πολλές χώρες του κόσμου! Το ενδιαφέρον της αμερικανικής υπηρεσίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό το ψυχότροπο παραισθησιογόνο ναρκωτικό, έχει αρχίσει και γίνεται δημοφιλές σε χρήστες στις ΗΠΑ και σε χώρες της Δύσης. Χρησιμοποιείται ως υγρό με σταγόνες κάτω από την γλώσσα και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με το εργαστήριο, που είχαν στήσει τα μέλη του κυκλώματος, στο οποίο ανήκει και η Βραζιλιάνα.

Για να αντιληφθεί κανείς ποια είναι η επίδραση του παραισθησιογόνου ναρκωτικού, που έχει σημάνει συναγερμό παντού, αρκεί να διαβάσει, μεταξύ άλλων, κάποια από αυτά, που περιλαμβάνονται στον ορισμό του. Αναφερόμενοι οι ειδήμονες στο θέμα αναφέρουν ότι «οι εμπειρίες των χρηστών συχνά περιγράφονται ως μια συνολική απώλεια της σύνδεσης και μια εμπειρία συνάντησης με απερίγραπτα πνευματικά/εξωγήινα όντα και βασίλεια!!! Οι αυτόχθονες λαοί του Αμαζονίου καταναλώνουν DMT ως την κύρια ψυχοτρόπο ουσία στο αγιαχουάσκα, ένα σαμανικό αφέψημα, που χρησιμοποιείται για μαντικούς και θεραπευτικούς σκοπούς».

Τον Φεβρουάριο

Το ναρκωτικό αυτό εντοπίστηκε πρώτη φορά στη χώρα μας τον περασμένο Φεβρουάριο όταν μετά από πληροφορίες της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας, που προαναφέρθηκε, η Δίωξη έφθασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Βύρωνα. Εκεί η 28χρονη Βραζιλιάνα, ο Έλληνας D.J φίλος της με δραστηριότητα σε κλαμπ της Μυκόνου και μία 31χρονη Ελληνίδα, κατηγορήθηκαν ότι είχαν στήσει εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας αυτού του ναρκωτικού. Η 28χρονη Βραζιλιάνα διέφυγε, τότε και οι πληροφορίες την έφεραν στην Ισπανία. Εν τέλει, αποφάσισε να επιστρέψει από τη Σόφια της Βουλγαρίας και πιάστηκε στο Αεροδρόμιο με βάση το ένταλμα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε προχωρήσει στη σύλληψη 31χρονης Ελληνίδας για συσκευασία και αποστολή των παραισθησιογόνων μέσω ταχυδρομικών δεμάτων σε διάφορες χώρες του κόσμου. Κατασχέθηκαν, τότε, μετά την έφοδο στο διαμέρισμα του Βύρωνα, μεταξύ άλλων , 78 γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο ουσία διμεθυλοτρυπταμίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 402 γραμμ, το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ, 102 φιαλίδια, 100 καπάκια δοσομετρητές, πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων και δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων.

Τα «ελιξίρια ομορφιάς»

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στο Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς». Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Exit mobile version