Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελλάδα – Τουρκία: Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα – Τουρκία: Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα

Ελλάδα – Τουρκία: Νέες απειλές από τον Τσαβούσογλου

Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές εκτόξευσε η Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας. «Η Ελλάδα παραβίασε το στάτους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλώντας την χώρα μας να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, «αλλιώς θα αρχίσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους». «Υπάρχει όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θεμα κυριαρχίας τους», τόνισε, ανακοινώνοντας ότι η Άγκυρα έχει στείλει δύο επιστολές στον ΟΗΕ, με τις οποίες καταγγέλλει την Αθήνα για παραβίαση των συνθηκών.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία βάζει τέλος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, κάτι για το οποίο στέλνει επιστολή, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

 

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι νιώθουν ότι δεν μπορούν να ευχαριστήσουν το κοινό τους αν δεν κάνουν επιθετικές παρατηρήσεις κατά της Τουρκίας, τουλάχιστον 5-10 φορές την ημέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις