Ρομά ΟΣΕ: Κυνηγοί μετάλλων καταστρέφουν το σιδηροδρομικό δίκτυο

ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά ΟΣΕ: Κυνηγοί μετάλλων καταστρέφουν το σιδηροδρομικό δίκτυο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ρομά ΟΣΕ: Η Ασφάλεια Λαμίας συνέλαβε δύο Ρομά την ώρα που διέφευγαν με αυτοκίνητο φορτωμένο με σιδηροτροχιές.

31.05.2022 | 14:39

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές Ασφαλείας για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων ενεργειών των αποκαλούμενων «κυνηγών μετάλλων» καθώς, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να προκληθεί δυστύχημα. Αφορμή για τα πάρα πάνω, στάθηκε η σύλληψη, κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» δύο Ρομά, οι οποίοι, ελάχιστη ώρα πριν βρεθούν με χειροπέδες, είχαν ξηλώσει τμήματα… σιδηροτροχιών(!), από το ενεργό δίκτυο του ΟΣΕ, στην Ηράκλεια Φθιώτιδας. Η παρατηρητικότητα ενός διερχόμενου, ο οποίος θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις τους στάθηκε η αιτία να προληφθούν τα χειρότερα. Αμέσως τηλεφώνησε στην ΄Αμεση Δράση, ενημερώθηκε η Ασφάλεια Λαμίας και αστυνομικοί της Υπηρεσίας αυτής, έφθασαν στην περιοχή με μεγάλη ταχύτητα και αγωνία. Διαπίστωσαν ότι είχε αποκοπεί τμήμα σιδηροτροχιάς στη γραμμή Λιανοκλαδίου- Μπράλου και αμέσως ξεκίνησαν να αναζητούν το αυτοκίνητο των δραστών στο οποίο είχαν φορτωθεί τα κλοπιμαία.

Ιδού η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας για το σοβαρό συμβάν, στις γραμμές του τρένου». «Μετά από άμεση κινητοποίηση περιπολούντων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, δύο ημεδαποί, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τμήματα σιδηροτροχιών, από το ενεργό δίκτυο του ΟΣΕ. Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση των αστυνομικών, σχετικά με ύποπτο όχημα διάπραξης κλοπής, εντόπισαν σε αγροτικό δρόμο της ανωτέρω περιοχής, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και ήταν έμφορτο με τέσσερα μεταλλικά τεμάχια.

Σιδηροτροχιές και στρωτήρες

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι επρόκειτο για τεμάχια σιδηροτροχιών και στρωτήρων, τα οποία, πρωινές ώρες, είχαν αφαιρέσει από το ενεργό δίκτυο του ΟΣΕ, μεταξύ Ηράκλειας και Δέλφινου, διαταράσσοντας με την πράξη τους αυτή την ασφάλεια κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών. Τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπής κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης της κλοπής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας».

Exit mobile version