Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Αθήνα – Βοστώνη Delta: Ξεκίνησε η απευθείας πτήση
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Αθήνα – Βοστώνη Delta: Ξεκίνησε η απευθείας πτήση

Αθήνα - Βοστώνη Delta: H πτήση έγινε ανάρπαστη και οι επιβάτες πριν την αναχώρηση δήλωναν ενθουσιασμένοι για την απευθείας μετάβασή τους στην Ελλάδα

Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια διακοπής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου στην ώρα της στις 8:5 το βράδυ η παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρίας Delta, εν μέσω ιαχών, ελληνικών χορών, έπαρσης της Ελληνικής σημαίας, μηνυμάτων και χαιρετισμών, ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών και πλήθους ομογενών στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης. Επί μία και πλέον ώρα πριν αλλά και μετά την εκδήλωση οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη γέμισαν το διεθνές τερματικό του αεροδρομίου της Βοστώνης και ενθουσίασαν τους επιβάτες ομογενείς και Αμερικανούς συμπολίτες μας, τους εργαζομένους, τους αστυνομικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ελληνική γιορτή.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου ο οποίος πρωτοστάτησε στην επίτευξη της απευθείας πτήση Βοστώνη – Αθήνα ομιλεί κατά την παρθενική πτήση στο αεροδρόμιο της Βοστώνης. Διακρίνεται ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, ομογενής κ. Λου Ευαγγελίδης. Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό την καθοδήγηση του οδοντιάτρου Ιωάννη Πάπα παρουσίασε εντυπωσιακό πρόγραμμα ελληνικών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ενώ άριστες εντυπώσεις άφησαν οι παραδοσιακές ενδυμασίες των χορευτών και χορευτριών. Όλοι επιβάτες, διερχόμενοι και συμμετέχοντες στην εκδήλωση γεύτηκαν τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος πρωτοστάτησε σ’ αυτό το επίτευγμα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας εργασίας του Προξενείου Μαρίνα Χατζοπούλου, Νικόλαο Μητρόπουλο, Κατερίνα Μακατούνη και Στεφανία Ορφανού για την επαγγελματική τους δουλειά και συνδρομή στις προσπάθειες του Γενικού Προξενείου. Αναφέρθηκε στην επίπονη προσπάθεια και τόνισε πως «επί τέσσερα χρόνια εργάστηκαν εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εστιάζοντας στους τομείς της έρευνας αγοράς, ανάλυσης δεδομένων, δημοσίων σχέσεων, marketing και της ανάπτυξης αερογραμμών».

Ανάρπαστη η πτήση

Υπογραμμίζεται ότι η πτήση έγινε ανάρπαστη και οι επιβάτες πριν την αναχώρηση δήλωναν ενθουσιασμένοι για την απευθείας μετάβασή τους στην Ελλάδα, ενώ το αεροσκάφος αναχώρησε με πληρότητα εκατό τοις εκατό. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και επίσης πρώην Προεδρικός υποψήφιος Μιχάλης Δουκάκης απηύθυνε και χαρακτήρισε «ιστορική για την Ομογένεια της Νέας Αγγλίας εξέλιξη που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ομογένεια». Επίσης χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, ομογενής Λου Ευαγγελίδης αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες και καταβολές και αποκάλυψε ότι προέρχεται «από την περιοχή της Ηπείρου».

Παρευρέθηκαν ομογενείς και Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες από τη Μασαχουσέτη, ο αντιπρόεδρος της Αεροπορικής εταιρείας Delta Airlines, Chuck Imhof ο οποίος, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση ενώ, στην εκδήλωση της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, ο τοπικός διευθυντής της Delta Pratik Patel υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως προορισμού και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης. Η πτήση της Delta θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας διαβιούν περίπου πάνω από 150 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

Πηγή: www.ekirikas.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις