Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πολωνία – Ρωσία πόλεμος: Ο Καντίροφ απειλεί με επίθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία – Ρωσία πόλεμος: Ο Καντίροφ απειλεί με επίθεση

Πολωνία - Ρωσία πόλεμος: Ο ηγέτης των Τσετσένων ξεκαθάρισε τις προθέσεις του προειδοποιώντας την κυβέρνηση της Βαρσοβίας

Το «πιο πιστό σκυλί» του Πούτιν, ο Ραμζάν Καντίροφ, απειλεί να επιτεθεί στην Πολωνία, σε σημερινές του δηλώσεις μέσω του ρωσικού δικτύου Telegram. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», ο ηγέτης των Τσετσένων ξεκαθάρισε τις προθέσεις του- και κατά συνέπεια, του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν- προειδοποιώντας την κυβέρνηση της Βαρσοβίας: «Το θέμα της Ουκρανίας έχει ήδη κλείσει. Με ενδιαφέρει περισσότερο η Πολωνία», τόνισε ο Καντίροφ και πρόσθεσε: «Εάν υπάρξει εντολή, θα δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι σε έξι δευτερόλεπτα».

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο Ραμζάν Καντίροφ έχει στείλει στρατιώτες του στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα, δεν είναι σαφές εάν και πώς ο Καντίροφ εμπλέκεται στις ρωσικές επιθέσεις κατά των Ουκρανών. Οι σημερινές του δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την απαίτησή του από την Πολωνία να απολογηθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον Ρώσο πρέσβη.

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο «NEXTA» ενώ σημειώνει ότι ο Καντίροφ προειδοποίησε με απειλητικό τρόπο την Πολωνία: «Δεν θα το αφήσουμε χωρίς απάντηση, να το έχετε στον νου σας». Υπενθυμίζεται ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας είχε δεχθεί επίθεση με κόκκινη μπογιά κατά τη διάρκεια τελετής για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 9 Μαΐου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις