Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: Η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία… εκτιμούν αναλυτές!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα: Η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία… εκτιμούν αναλυτές!

Τούρκοι αναλυτές σε βέρτιγκο: Η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία

Ερντογάν και Τούρκοι αναλυτές έφτασαν στο σημείο να μιλούν για πολιορκία από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία. Οπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στο ΣΚΑΪ Τούρκοι αναλυτές βλέπουν σενάρια πολιορκίας και πολέμου και σημειώνουν ότι, «η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιούνται «μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;». Μάλιστα, η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική δύο φορές. Ο Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδα Μιλιέτ γράφει «στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί εγκατέστησαν στρατιωτική βάση».

Άλλοι ενδεικτικοί τίτλοι που κυκλοφορούν στον τουρκικό Τύπο είναι:

Του Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφου της εφημερίδας Aksam, ο οποίος γράφει «H Ελλάδα αγοράζει από την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale»

Του Αχμέτ Χακάν, διευθυντή της εφημερίδας Hurriyet, «Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά»

Του Τουργκάϊ Γκιουλέρ, αρθρογράφου της εφημερίδας Aksam, «Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας.  Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο  λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας».

Το φάσμα της χρεοκοπίας στην Τουρκία

Από τα «χτυπήματα» του τουρκικού Τύπου όμως δεν απουσιάζει η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ο τίτλος της Bir Gun: «Χρεωκοπούμε», με το ρεπορτάζ στην εφημερίδα κάνει λόγο για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αγγίξει το 160%. Ωστόσο, στον χειρότερο βαθμό, από το 2008, βρίσκονται και τα ασφάλιστρα των τουρκικών ομολόγων, ενώ η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φτάσει το 10%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις