Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόρισμα Μπίκα: “Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη”
ΕΛΛΑΔΑ

Πόρισμα Μπίκα: “Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη”

Πόρισμα Μπίκα:«Έπλασε μία ιστορία με χονδροειδέστατα ψεύδη» αναφέρει το πόρισμα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πόρισμα της Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα 401 πολυτελούς ξενοδοχείου. Η Eισαγγελέας αναφέρει πως η 24χρονη ήταν νηφάλια και ότι διαστρέβλωσε την αλήθεια λέγοντας ψέματα, όπως αποκαλύπτει η εκπομπή της Tlive στο κανάλι του Alpha. Η εισαγγελική πρόταση η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής αριθμεί 62 σελίδες ζητά η υπόθεση, για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος 27χρονου, να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κρίνει πως από τα στοιχεία της δικογραφίας “προκύπτει μετά βεβαιότητας, δίχως ψήγμα αμφιβολίας, ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον αυτή του βιασμού, τελέστηκε” σε βάρος της 24χρονης, η οποία έχει υποδείξει εκτός του 27χρονου δύο ακόμα άνδρες ως δράστες. Μάλιστα καταλογίζει στη Γεωργία Μπίκα “ασύστολα ψεύδη, μυθοπλασία, διαστρέβλωση γεγονότων” και “ενορχηστρωμένη προσπάθεια απόδοσης ευθυνών”. Χαρακτηρίζει την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα “προσχηματική και με δόλο” επικεντρώνοντας σε αντιφάσεις των καταθέσεων της 24χρονης.

“Νηφάλια με γνήσια βούληση να λάβει την απόφαση, προϊόν της ελεύθερης επιλογής της, να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο” κρίνει επίσης την Γεωργία Μπίκα η εισαγγελέας, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, επικεντρώνοντας σε 11 αντιφάσεις των καταθέσεων της 24χρονης, όπως για παράδειγμα ως προς το πού και με ποιον βρισκόταν για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς πριν μεταβεί στο πριβέ πάρτι του ξενοδοχείου.

Επίσης ζητάει να επωμιστεί τα δικαστικά έξοδα η 24χρονη.

Η Εισαγγελέας, μιλά για μια ιστορία της κοπέλας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δικηγόρος Μπίκα: Θα αποκρούσουμε όσα αστήριχτα και μη αποδεδειγμένα ισχυρίζεται η πρόταση

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα Αθανάσιος Ζιώγας σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση στην εκπομπή ΤLive είπε “πως υπάρχει δεδομένη εισαγγελική πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε προκειμένου να αποκρούσουμε όσα αστήριχτα και μη αποδεδειγμένα ισχυρίζεται η πρόταση αυτή προκειμένου να προετοιμάσουμε το υπόμνημά μας προς το δικαστικό συμβούλιο Πλημελλειοδικών. Να υποστηρίξουμε δηλαδή ότι η Γεωργία άσκησε το δημοκρατικό δικαίωμα που έχει ένας πολίτης και το άσκησε πάρα πολύ καλά, πηγαίνοντας να καταγγείλει μια βίαιη πράξη που εγινε εις βάρος της άμεσα. Από την πρώτη στιγμή. Μόλις έγινε το αδίκημα εις βάρος της”

Yπενθυμίζεται πως εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για “γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος”. Η πρώτη αντίδραση της νεαρής κοπέλας μέσω του δικηγόρου της ήταν μία λιτή ανακοίνωση: “Υπάρχει πρόταση της Εισαγγελέως να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Όμως το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφασίζει. Είναι νωρίς για δηλώσεις. Έχουμε ακόμη πολύ μακρύ δρόμο”.

Η αντίδραση της Γεωργίας Μπίκα

Η Γεωργία Μπίκα τοποθετήθηκε μετά την εισαγγελική πρόταση για πρώτη φορά δημόσια με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. “Έπειτα από μια πρόταση εισαγγελέως όπου κατονομάζει ψεύδη την τόσο σοβαρή μου καταγγελία, θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη, μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια ”βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου.

Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα… Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια! Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας”, έγραψε η 24χρονη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις