Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Απόδημος ελληνισμός: Η πολυσχιδής δράση της ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική είναι πολύ σημαντική. Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι η δύναμή μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Χιώτικο Σπίτι στη Νέα Υόρκη, όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Χιακής Ομοσπονδίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Επισκέφθηκα το Χιώτικο Σπίτι στη Νέα Υόρκη και συνάντησα τους εκπροσώπους της Χιακής Ομοσπονδίας. Η πολυσχιδής δράση της ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική είναι πολύ σημαντική. Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι η δύναμή μας. Στη συνέχεια,  αναφέρθηκα στα μεγάλα εθνικά θέματα και τη σημασία της άκρως επιτυχημένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Μια επίσκεψη με θετικό πρόσημο, τόσο για το κύρος της χώρας μας, όσο και για τα εθνικά συμφέροντα.

Οι πιο συγκινητικές στιγμές, όμως, της χθεσινής συνάντησης μας διαδραματίστηκαν, όταν η συζήτησή μας “πήγε” στη Χίο. Το ενδιαφέρον για την πατρίδα και η πηγαία νοσταλγία των Ομογενών μας ήταν διάχυτο. Συζητήσαμε για την πρόοδο της Χίου, το νέο μοντέλο ανάπτυξης του νησιού μας και τους 4 άξονες του.

  • Πρώτον, την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την αποσύνδεση του από το Μεταναστευτικό.
  • Δεύτερον, την εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομών της γενιάς μας. Την αναβάθμιση του αεροδρομίου, την παράδοση του νέου Δικαστικού Μεγάρου και την έναρξη εργασιών στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι.
  • Τρίτον, τη συμπερίληψη της Χίου στα νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και συνεπώς την αναπτυξιακή προοπτική για τον τουρισμό της.
  • Και, φυσικά, την μεταναστευτική κρίση που αφήνει οριστικά πίσω της η Χίος.

Τέλος, τους προέτρεψα να έρθουν σύντομα πίσω στο νησί μας και να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές, συμβάλλοντας έτσι στο μέλλον της Χίου. Τους ευχαριστώ για τη ζεστή φιλοξενία και τους αποχαιρετώ με μια ευχή… εις το επανιδείν!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις