Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Μαγνησία: Σε γνώριμα λημέρια ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Μαγνησία: Σε γνώριμα λημέρια ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Μαγνησία: Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τα αποθεωτικά σχόλια που ακολούθησαν να ανεβάζουν την… πίεση των Τούρκων, η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία στην επιθετική ρητορική της γείτονος. Απέναντι στο γαϊτανάκι των εμπρηστικών δηλώσεων που στήθηκε από τον Ρερζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκδηλώθηκε η συντονισμένη αντίδραση των Ελλήνων υπουργών που έλαβαν μέρος στις συνομιλίες με τους Αμερικανούς αξιωματούχους. «Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως της δίνουν και όπλα αλλά και έγκριση στις ΗΠΑ να χτίσει βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε: “Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας”. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε λοιπόν πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, βάζοντας στο «στόχαστρο» την Ελλάδα.

Τα κίνητρα της τουρκικής επίθεσης εξέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: «Συνολικά, η τουρκική ηγεσία βρίσκεται σε μια τροχιά αμηχανίας, και όχι σε ευχάριστη θέση, με βάση τα όσα συνέβησαν στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και όσα πέτυχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με την παρουσία του εκεί». Η συνέχεια δόθηκε με τα παράπονα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, τα παρουσίασε και δημόσια: «Είπα στον ομόλογό μου Μπλίνκεν, πως πάντα τηρούσαν τις ισορροπίες στο Κυπριακό και στις πολιτικές της Τουρκίας και της Ελλάδας. Του ανέφερα πως το τελευταίο διάστημα έχασαν αυτή την ισορροπία. Ο ίδιος, μου είπε πως θα τηρήσουν την ισορροπία». Η ελληνική απάντηση ήρθε δια στόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ότι:

«Η ισορροπία διαταράσσεται και το περιβάλλον ασφαλείας και η σταθερότητα διαταράσσεται με τις συμπεριφορές της Τουρκίας που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα. Και δεν είναι πρόβλημα μόνο διμερές για την Ελλάδα, αλλά είναι ένα πρόβλημα το οποίο αναγνωρίζουν ως πρόβλημα όλοι οι εταίροι στην περιοχή». Τα μηνύματα της ελληνικής αποτροπής ενισχύονται και με τις ενέργειες υψηλού συμβολισμού, όπως η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μια από τις Μονάδες Επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου – όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία -έχει έντονα, τέτοια στοιχεία. Αποτελεί την έδρα για τρεις από τις πλέον μπαρουτοκαπνισμένες μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που μοιράζονται μαζί με τα άλλα σμήνη, το καθημερινό βάρος των αποστολών αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία:

Επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα
Επίσκεψη στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επίσκεψη στη Λίμνη Κάρλα
Επίσκεψη στο κέντρο του Βόλου
Σύσκεψη με τους δημάρχους του Νομού Μαγνησίας
Επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις