Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καντίροφ Ουκρανία: “Γιατί τα βρήκαμε σκούρα”
ΚΟΣΜΟΣ

Καντίροφ Ουκρανία: “Γιατί τα βρήκαμε σκούρα”

Καντίροφ Ουκρανία: Ύβρεις Καντίροφ κατά του Όλαφ Σολτς

Ο επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, είπε σε ακροατήριο στη Μόσχα ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας «τα βρίσκουν σκούρα» στην Ουκρανία, καθώς δίνουν έναν πόλεμο «κατά του ΝΑΤΟ». Ο πιστός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή Τσετσένων μαχητών αλλά και του ίδιου στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στα τέλη Φεβρουαρίου. Έκτοτε, ο Καντίροφ ανεβάζει συχνά στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προπαγανδιστικά βίντεο με τη δράση Τσετσένων.

Μιλώντας σε φόρουμ στη Μόσχα, ο Καντίροφ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντά η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου οι πολιτοφυλακές του έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. «Δεν πολεμούμε μόνο κατά της Ουκρανίας, κατά των μπαντεριτών, πολεμούμε κατά του ΝΑΤΟ» είπε, αναφερόμενος στον Ουκρανό εθνικιστή ηγέτη Στεπάν Μπαντέρα, που συνεργάστηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη ναζιστική Γερμανία.

«Το ΝΑΤΟ, η Δύση, τους εξοπλίζουν. Οι μισθοφόροι τους είναι εκεί, και γι’ αυτό το κράτος μας συναντά δυσκολίες. Αλλά είναι μια πραγματικά καλή εμπειρία, θα αποδείξουμε και πάλι ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί».

Ύβρεις Καντίροφ κατά του Όλαφ Σολτς

Ο Καντίροφ εξαπέλυσε ύβρεις κατά του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς για τη στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη που παρέχει η χώρα του στην Ουκρανία. «Βλέπουμε πώς συμπεριφέρεται, ως σχιζοφρενής, η γερμανική ηγεσία. Ο Σολτς συμπεριφέρεται με τρόπο που αδυνατώ να κατανοήσω, δεν κυβερνά τη χώρα του, δεν ενδιαφέρεται για τους διεθνείς κανόνες», είπε. Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, ο Καντίροφ είπε ότι υπάρχουν κάπου 3.000 Τσετσένοι μαχητές στην Ουκρανία, ορισμένοι εκ των οποίων «καθαρίζουν σιγά σιγά το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ», όπου «η κατάσταση είναι ήρεμη». Πρόσθεσε ότι «στην αρχή έγιναν λάθη» στην εκστρατεία, αλλά «τώρα προχωρούμε 100% βάσει του σχεδίου. Θα απελευθερώσουμε την Ουκρανία από αυτούς τους σατανάδες», δήλωσε.

Ο Καντίροφ ανακοίνωσε ακόμη ότι άλλοι 200 εθελοντές αναχώρησαν από την Τσετσενία για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστεί να κηρύξει ο Πούτιν γενική επιστράτευση, επειδή, λόγω του «πατριωτισμού» τους, θα σπεύσουν αρκετοί Ρώσοι να στρατολογηθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις