Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηλεκτρικά ποδήλατα Ουκρανία: Ένα ακόμα κρυφό όπλο στη φαρέτρα του στρατού
ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρικά ποδήλατα Ουκρανία: Ένα ακόμα κρυφό όπλο στη φαρέτρα του στρατού

Ηλεκτρικά ποδήλατα Ουκρανία: Δείτε πώς περνούν κάτω από τα ραντάρ

Στον αγώνα της υπεράσπισης των ουκρανικών εδαφών έχουν ριχθεί ακόμα και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με τα οποία ο ουκρανικός στρατός προσεγγίζει τις θέσεις των ρωσικών τανκς. Ένα ακόμα κρυφό όπλο διαθέτει στη φαρέτρα του ο ουκρανικός στρατός, στην προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται εδώ και περίπου τρεις μήνες από τις ρωσικές δυνάμεις. Μετά τα ATV, τα οποία απέκτησαν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό υπηρετώντας με επιτυχία τον ουκρανικό στρατό, σειρά έχουν τα ποδήλατα και δη τα ηλεκτρικά.

Ο λόγος για τα e-bikes της Delfast, τα οποία βρίσκονται στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων και επιχειρούν στο πεδίο της μάχης, επιτρέποντας σε επίλεκτες δυνάμεις να προσεγγίζουν τις θέσεις των ρωσικών αρμάτων μάχης χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Με αυτονομία που αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα, εκτεταμένες εκτός δρόμου ικανότητες και μέγιστη ταχύτητα κίνησης τα 80 χλμ./ώρα, τα e-bikes της Delfast αποτελούν μια εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη στο ουκρανικό οπλοστάσιο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ηλεκτρικά ποδήλατα εντάσσονται στον «οπλισμό» στρατιωτικών δυνάμεων, παρ’ όλα ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν δοκιμαστεί στο πεδίο μιας πραγματικής μάχης. Μεταξύ εκείνων των κρατών που έχουν προσθέσει στο οπλοστάσιο των δυνάμεων ασφαλείας ηλεκτρικά ποδήλατα είναι το Μεξικό, η Νορβηγία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις