Γενοκτονία Ποντίων – Ακάρ: Απορρίπτουμε τους “Ποντιακούς” ισχυρισμούς σας

ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία Ποντίων – Ακάρ: Απορρίπτουμε τους “Ποντιακούς” ισχυρισμούς σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γενοκτονία Ποντίων - Ακάρ: Το τουρκικό παραλήρημα με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων συνεχίζεται

19.05.2022 | 19:12

Το τουρκικό παραλήρημα με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων συνεχίζεται και τη σκυτάλη μετά τον Μεβλούτ Τσαβουσογλου πήρε ο Χουλουσί Ακάρ, μέσω του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Ειδικότερα αναφέρεται σε “αιματηρές φρικαλεότητες” και “εισβολή στην Ανατολία”, κάνοντας λόγο για “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες”.

Σε ανακοίνωσή του ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρει: “Απορρίπτουμε πλήρως τους “Ποντιακούς” ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών, που απορρίπτουν κάθε είδους ορθολογικές και λογικές αλήθειες και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν και να αγνοούν την ιστορική πραγματικότητα. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στους δικούς τους ανθρώπους όσο και σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά μια επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιματηρές φρικαλεότητες των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν στην Ανατολία. Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας των Ελλήνων, που διέπραξαν βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, ανεξάρτητα αν ήταν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένοι, περιλήφθηκε στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καθορίστηκε και καταγράφηκε με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως η εχθρότητα προς την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, κάνουν μια μάταιη προσπάθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εξωπραγματική ρητορική βλάπτει και τον ελληνικό λαό”.

Η ανάρτηση για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έγινε και σχετική ανάρτηση για τον Κεμάλ Ατατούρκ. “Ευτυχισμένη 19η Μαΐου. Εορτασμός Μνήμης του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Με έλεος και ευγνωμοσύνη τιμούμε τους ήρωες του Πολέμου, τους Μάρτυρες και τους Βετεράνους, ιδιαίτερα τον Ανώτατο Διοικητή μας, Βετεράνο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ”.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1527175962005278721?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1527175962005278721%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dfd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13schema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Ftcsavunma%2Fstatus%2F1527175962005278721image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

Νωρίτερα. με μια ανιστόρητη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιχείρησε να απαντήσει στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Επιμένει να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μιλά γιατί διέπραξε “φρικαλεότητες” κατά των Τούρκων στην “σφαγή της Τρίπολης το 1821”.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτηση στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει,

“Υποδεχόμαστε την 19η Μαΐου, τιμώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης. Ενισχύοντας τη θωράκιση της πατρίδας και αναβαθμίζοντας τη διεθνή της θέση. Και μετατρέπουμε σε αγώνα τις δύο λέξεις που συνοδεύουν κάθε δοκιμασία του Έθνους μας: Δεν ξεχνώ!”.

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε μήνυμά του ανέφερε,

“Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού η σημερινή. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των 353.000 θυμάτων, τιμάμε τη μεγάλη συμβολή των Ποντίων στην οικονομική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας, όπως και στους εθνικούς αγώνες”.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας υποστηρίζει ότι με τις δηλώσεις για τον Πόντο, οι ελληνικές αρχές κάνουν μια “παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας”. Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του ‘Πόντου’ και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας”. Κάνει λόγο για προσπάθεια των ελληνικών αρχών για “παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας” και συνεχίζει: “Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, βάζοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ατζέντα τρίτων χωρών”.

Προσθέτει ότι “οι προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα”. “Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821. Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ερντογάν: Το τουρκικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στις αποικιακές δυνάμεις κατοχής

Στο μήνυμά του ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μιλά για “ξεσηκωμό” του τουρκικού έθνους ενάντια στις “αποικιακές δυνάμεις κατοχής” στις 19 Μαΐου 1919. “Στις 19 Μαΐου 1919, το τουρκικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στις αποικιακές δυνάμεις κατοχής κι επέδειξε έναν επικό ηρωισμό ξεκινώντας έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την ίδρυση του τελευταίου και παντοτινού κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πετυχαίνοντας μια ευλογημένη νίκη”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, συνδέοντας την ημέρα με την επέτειο της άφιξης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα το 1919 και την έναρξη του πολέμου κατά των Ελλήνων.

Exit mobile version