Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάργηση μάσκας 1η Ιουνίου: Πού παύει να είναι υποχρεωτική
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάργηση μάσκας 1η Ιουνίου: Πού παύει να είναι υποχρεωτική

Κατάργηση μάσκας 1η Ιουνίου: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει ωστόσο υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), γηροκομεία και νοσοκομεία.

Όσον αφορά τα αεροπλάνα και τις υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση (ΚΤΕΛ και τρένα) εκεί αίρεται η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας. Σχετικά με τα πλοία αλλά και τα σχολεία, το μέτρο παραμένει ως έχει και θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσης τι θα γίνει με τα φαρμακεία, ή με τα κομμωτήρια, ή με τα κέντρα αισθητικής. Η άρση μέτρων, πάντως, θα αποσαφηνιστεί με ΚΥΑ προς τα τέλη του μήνα, ενώ ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν.

«Η αναστολή του μέτρου σημαίνει πως δεν θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση χρήσης μάσκας σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες», είπε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις