Γιος Τσίπρα – Πρότυπο: Περήφανος μπαμπάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιος Τσίπρα – Πρότυπο: Περήφανος μπαμπάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιος Τσίπρα - Πρότυπο: Αρίστευσε στις εξετάσεις

18.05.2022 | 18:56

Περήφανος πατέρας ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο γιος του, Φοίβος, ήταν στους πρώτους 13 μαθητές που πρώτευσαν στις εξετάσεις για τα πειραματικά σχολεία. Μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες «κινητοποίησε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών και αύξησε τα ποσοστά των εγγεγραμμένων μελών στο κόμμα του», όπως αναφέρει το στενό του περιβάλλον, ο Φοίβος πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία σκορπίζοντας χαρά και καμάρι στην οικογένειά του.

Στα πρότυπα σχολεία συγκαταλέγονται τα Ανάβρυτα, το Βαρβάκειο, το πρότυπο γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και η Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με μια ανάρτηση στο Twitter:

«Ειλικρινή συγχαρητήρια στον @atsipras για τον γιο του. Να ζήσει και να τον καμαρώνει πάντα με υγεία και με επιτυχίες», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο twitter.

Πρότυπα σχολεία είναι ορισμένα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία εφαρμόζονται νέες και βελτιωμένες μέθοδοι διδασκαλίας, ενώ παράλληλα οι απαιτήσεις γνώσεων των μαθητών είναι υψηλότερες. Ο σκοπός τους είναι να κάνουν τους μαθητές άριστους και να τους κάνουν να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις. Επίσης σαν στόχο έχουν να βελτιώσουν τον τρόπο που σκέφτονται.

Επειδή στα πρότυπα σχολεία η ζήτηση για να εγγραφούν οι μαθητές είναι μεγάλη, τα παιδιά μπορούν να γραφτούν στο γυμνάσιο μόνο μετά από επιτυχημένες εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο γνώσεων των μαθητών στα πρότυπα σχολεία είναι πολύ υψηλό και ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο. Η επιλογή των καθηγητών στα πρότυπα σχολεία συνήθως γίνεται με βάση το επίπεδο γνώσεών τους. Επομένως δεν μπορούν όλοι οι καθηγητές να διδάξουν στα πρότυπα σχολεία καθώς τα κριτήρια είναι αυστηρότερα.

Ετικέτες
Exit mobile version