Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κολιέ Μαρέβας Μητσοτάκη: Η “Golden Greek” πίσω από το κόσμημα statement
LIFESTYLE

Κολιέ Μαρέβας Μητσοτάκη: Η “Golden Greek” πίσω από το κόσμημα statement

Κολιέ Μαρέβας Μητσοτάκη: Η γνωστή ως "The Golden Greek" σχεδιάστρια πίσω από το μαξιμαλιστικό κολιέ της Μαρέβας Μητσοτάκη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μαζί με τις δύο κόρες της, Δάφνη και Σοφία, βρέθηκαν στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην επίσημη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κόρες της είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζίλ Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, με τις τέσσερις γυναίκες να συνομιλούν για αρκετή ώρα και σε ιδιαιτέρως φιλικό και χαλαρό κλίμα. Για αυτή την εμφάνιση στον Λευκό Οίκο, η Μαρέβα Μητσοτάκη δημιούργησε ένα σύνολο στις αποχρώσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Επέλεξε μια μακρυμάνικη μπλούζα από μετάξι σε navy blue απόχρωση, την οποία συνδύασε με απλή λευκή παντελόνα. Η πινελιά που ολοκλήρωσε την εμφάνισή της ήταν ένα χρυσό, μαξιμαλιστικό statement κολιέ το οποίο προσέλκυσε τα βλέμματα.

Το μαξιμαλιστικό χρυσό κολιέ που θύμισε παραδοσιακά ελληνικά κοσμήματα αλλά και την τέχνη του Dali, είναι μια δημιουργία της πολύ γνωστής Ελληνο-ιταλίδας γλύπτριας, ζωγράφου και σχεδιάστριας κοσμημάτων Λίζας Σωτήλη.

Τα κοσμήματα της Λίζας Σωτίλη

Η Λίζα Σωτίλη (Lisa Sotilis) ξεχώρισε ως παιδί-θαύμα, έγινε θησαυρός και μούσα του Αλέξανδρου Ιόλα και δεξί χέρι του De Chirico, ο Cartier τής προσέφερε αποκλειστικό συμβόλαιο τη δεκαετία του ’70 για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των πλαισίων για τα ρολόγια του ενώ τα έργα της εκτίθενται σε κορυφαίες αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο. Τα μοναδικά και μαξιμαλιστικά κοσμήματά της έχουν φορέσει από βασίλισσες μέχρι τον Rudolf Nureyef και την Claudia Cardinale. Η Σωτήλη άλλωστε είναι γνωστή στους διεθνείς καλλιτεχνικούς κύκλους με το πρoσωνύμιο “The Golden Greek”.

Οι δημιουργίες της είναι επιστήθια κολιέ, σκουλαρίκια που καλύπτουν όλο το αυτί και μεγάλα δαχτυλίδια από χρυσά ελάσματα. Τα κοσμήματα είναι πληθωρικά και μεγάλων διαστάσεων, και τα κολιέ της αποτελούνται από αρθρωτά κομμάτια που κινούνται ταυτόχρονα με τις κινήσεις του σώματος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lisa Sotilis (@lisasotilis)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lisa Sotilis (@lisasotilis)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις