Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 3χρονη Κατερίνα Θεσσαλονίκη: “Θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιωθεί”, λένε οι γονείς της
ΕΛΛΑΔΑ

3χρονη Κατερίνα Θεσσαλονίκη: “Θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιωθεί”, λένε οι γονείς της

3χρονη Κατερίνα Θεσσαλονίκη: Οι γονείς της τρίχρονης Κατερίνας, της μικρούλας που έχασε τη ζωή της μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο, μιλούν για πρώτη φορά

Οι γονείς της μικρής Κατερίνας που πέθανε μετά από έντεκα μέρες νοσηλείας, από αδιευκρίνιστη αιτία, μίλησαν στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Δε θα σταματήσουν να αναζητούν την αιτία θανάτου του παιδιού της. Το μόνο που θέλουν είναι η δικαίωσή της. Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της μικρής Κατερίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή λίγο μετά το Πάσχα, χωρίς οι γιατροί να έχουν καταλήξει στο ποια ήταν η αιτία του θανάτου της. Το κοριτσάκι εισήχθη τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο με οίδημα στον αστράγαλο και μικρό πόνο στο χέρι. Η κατάστασή της συνεχώς επιδεινωνόταν και το παιδί μεταφέρθηκε στην παιδιατρική μονάδα, ενώ η αξονική έγινε δέκα μέρες μετά στις 29 Απριλίου.

Η τρίχρονη είχε περάσει κορονοϊό στις αρχές Μαρτίου, χωρίς συμπτώματα, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο της έδιναν αγωγή και για τη νόσο Kawasaki. Έπειτα από έντεκα ημέρες το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε άλλο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς μέσα σε δύο ώρες κατέληξε από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα. Οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση και κανείς δεν μπορεί να πει στους γονείς αυτού του παιδιού τι συνέβη και από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκε το αγγελούδι τους.

“Περιμένω ότι θα έρθει στο σπίτι”

“Η Κατερίνα θα είναι για πάντα εδώ. Γι αυτό, τουλάχιστον όσο είμαστε κι εμείς εδώ, θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να δικαιωθεί. Ίσως η Κατερίνα να είναι η αφορμή να σωθούν κι άλλα παιδιά”, είπε η μητέρα της μικρής στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Όπως είπε, επί δώδεκα μέρες παρακαλούσαν τους γιατρούς για μια διάγνωση, όμως κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει αυτό που ζητούσαν. Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά των γιατρών, οι οποίοι επικαλούνταν τις μέρες των αργιών του Πάσχα για να δικαιολογήσουν την απουσία γιατρών από το νοσοκομείο. “Τις αργίες η υγεία παύει να ισχύει;”, αναρωτήθηκε η μητέρα, που πλέον πρέπει να ζήσει με την απουσία του παιδιού της.

“Περιμένω ότι θα έρθει στο σπίτι”, είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Κατερίνας, ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον χαμό του παιδιού του. “Πήγα στο νοσοκομείο ένα υγιέστατο παιδάκι και μου έδωσαν τη σορό του”, συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί η μικρή Κατερίνα. Οι χαροκαμένοι γονείς δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι, όπου έμεναν με την κόρη τους και πλέον μένουν μαζί με το μικρότερο αγοράκι τους στο Αγρίνιο.

“Πήραμε μαζί μας μόνο το αγαπημένο της φουστανάκι”

“Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι που μέναμε. Πήραμε μαζί μας μόνο το αγαπημένο της φουστανάκι, που το μυρίζουμε κάθε φορά που μας λείπει. Η Κατερίνα δε θα φύγει ποτέ. Είναι εδώ, είναι η ζωή, γεμίζει τη ζωή, είναι τα πάντα για εμάς”, είπε η μητέρα.

Στο μικρό γιο της, όταν μεγαλώσει θα πει πως η αδελφούλα του είναι ο άγγελός του που τον προστατεύει. “Ήταν η ελπίδα που μας ένωσε και θα μας ενώνει. Ήταν και θα είναι το φως μας”, είπε ο πατέρας της μικρής. Σύντομα οι γονείς μαζί με τον δικηγόρο του θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, στον οποίο θα εκθέσουν όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο, ελπίζοντας ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσουν μέχρι να μάθουν την αιτία θανάτου της κόρης τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις