Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρώσος αθλητής με το Ζ: Βαριά ποινή για τον γυμναστή
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρώσος αθλητής με το Ζ: Βαριά ποινή για τον γυμναστή

Ρώσος αθλητής με το Ζ: Ο Ρώσος γυμναστής κατάφερε να προκαλέσει σάλο, αφού εμφανίστηκε στο βάθρο δίπλα στον Ουκρανό αντίπαλο.

“Βαριά” ποινή επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής στον Ιβάν Κούλιακ, λόγω της κίνησης του 20χρονου Ρώσου αθλητή, να ανέβει στο βάθρο των νικητών με το “Ζ” στο στήθος του. Ο Ιβάν Κούλιακ είχε τερματίσει τρίτος στον τελικό των παράλληλων ζυγών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής στο Κατάρ, που έγινε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Ο Ρώσος γυμναστής κατάφερε όμως να προκαλέσει σάλο, αφού εμφανίστηκε στο βάθρο -δίπλα στον Ουκρανό αντίπαλο Ιλία Κόβτουν- με το το γράμμα “Z” στο μπροστινό μέρος της στολής του. Η FIG ξεκίνησε -άμεσα- όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με τον Ιβάν Κούλιακ να δηλώνει από την αρχή αμετανόητος και μάλιστα να καταγγέλλει άσχημη και προκλητική συμπεριφορά των Ουκρανών συναθλητών του. Τελικά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία τιμώρησε Ρώσο γυμναστή με αποκλεισμό ενός έτους, αφαίρεση μεταλλίου από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ του ζήτησε να επιστρέψει το έπαθλο 470 ευρώ και να πληρώσει ακόμα 1900 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις