Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έλληνες ποδοσφαιριστές – εξωτερικό: Σήκωσαν στους ώμους τους την Ελλάδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έλληνες ποδοσφαιριστές – εξωτερικό: Σήκωσαν στους ώμους τους την Ελλάδα

Έλληνες ποδοσφαιριστές – εξωτερικό: Τα δυο ελληνόπουλα πανηγύρισαν με τον δικό τους ξεχωριστό, αλλά πάντα ελληνικό τρόπο, τις σπουδαίες επιτυχίες τους!

«Άγγλος» Τσιμίκας και ο «Τούρκος» Μπακασέτας μας έκαναν αυτές τις ημέρες ως Έλληνες πολύ υπερήφανους. Τα δυο ελληνόπουλα που σήκωσαν ψηλά το ποδόσφαιρό μας πανηγύρισαν με τον δικό τους ξεχωριστό, αλλά πάντα ελληνικό τρόπο, τις σπουδαίες επιτυχίες τους! Ο Κώστας Τσιμίκας, το παιδί που ξεκίνησε από τις Σέρρες και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό, αφού έκανε το… αγροτικό του στην Βίλεμ της Ολλανδίας, επέστρεψε στον πρωταθλητή έτοιμος για δράση! Μάλιστα ο Πέδρο Μαρτίνς πίστευε πως ο Κώστας θα γράψει ιστορία. Και δεν… έπεσε έξω.

Τα παιχνίδια που έκανε στον Ολυμπιακό ο Τσιμίκας στην κυριολεξία ήταν «μαγικά», κάνοντας τις μετοχές του να… πετάξουν πολύ ψηλά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Έτσι δεν άργησε να φθάσει πρόταση από την μεγάλη Λίβερπουλ. Ο Γερμανός κόουτς Γιούργκεν Κλοπ ήθελε τον Κώστα Τσιμίκα στην ομάδα του με κάθε κόστος. Έτσι και έγινε. Η μεταγραφή που ήταν η πιο ακριβή (ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του περισσότερα από 25 εκατομμύρια) πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Έλληνας διεθνής άσος ζει το όνειρό του!

Ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας

Στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου της Αγγλίας, ο Τσιμίκας που έπαιξε αλλαγή στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της παράτασης, κατάφερε να γράψει χρυσή σελίδα στην μέχρι τώρα καριέρα του! Όταν ο ρέφερι έληξε και την ημίωρη παράταση με το 0-0 να παραμένει, στέλνοντας τις ομάδες στη διαδικασία των πέναλτυ, ο Κλοπ ρώτησε τον Έλληνα άσο. «Τσίμι, θέλεις να χτυπήσεις πέναλτυ;». Η απάντηση ήταν άμεση: «Φυσικά κόουτς». Έτσι όταν ο τερματοφύλακας των κόκκινων, ο Βραζιλιάνος Άλισον, απέκρουσε το πέναλτυ του Μέισον Μάουντ, ο Τσιμίκας με ψυχρό βλέμμα και καθαρό μυαλό, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με ωραίο τρόπο έστειλε τον πορτιέρο της Τσέλσι στην δεξιά πλευρά και την μπάλα στην αριστερή να αναπαυθεί στο βάθος των δικτύων, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για ένα ξέφρενο πανηγύρι. Όλο το γήπεδο όρθιο χειροκροτούσε και φώναζε το όνομα του Κώστα Τσιμίκα, του 22χρονου άσου που ζούσε ένα πραγματικό ζωντανό όνειρο!

Στην άλλη άκρη της Ευρώπης ο διεθνής Έλληνας άσος, που έφυγε από την ΑΕΚ και κάνει σπουδαία καριέρα στην Τουρκία, ο Τάσος Μπακασέτας, έδειξε στους γείτονες μας τι θα πει ελληνικό γλέντι. Έβαλε την ελληνική σημαία στην πλάτη και χόρεψε απίθανα το «ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας»! Με τον τρόπο αυτόν γιόρτασε μαζί με τον Σιώπη και τους άλλους συμπαίκτες του την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Τραμπζονσπόρ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις