Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βενιζέλος – Παπανδρέου Χανιά: Η συνάντηση που προκάλεσε αίσθηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος – Παπανδρέου Χανιά: Η συνάντηση που προκάλεσε αίσθηση

Βενιζέλος - Παπανδρέου Χανιά: Το τραπέζι έγινε το βράδυ της Κυριακής και το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν απρόσμενο καλό.

Η εικόνα θα ήταν αδιανόητη μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Παρά τη συγκρουσιακή τους σχέση ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνυπήρξαν για αρκετή ώρα σε εστιατόριο των Χανίων, με αφορμή την συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγεται στην πόλη με “οικοδέσποινα” την Ντόρα Μπακογιάννη. Άλλωστε τα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο πρώτος κατηγορούσε τον δεύτερο ότι συνέπραξε στην ανατροπή της κυβέρνησής του το 2011 και ο δεύτερος (και διάδοχός του στην ηγεσία) του χρεώνει τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2015. Το τραπέζι έγινε το βράδυ της Κυριακής και μεταξύ άλλων βλέπουμε ότι παρακάθισαν η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δέσποινα Χατζηβασιλείου, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου, Λίλα Μπακατσέλου και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Τις σχετικές φωτογραφίες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Καιρίδης.

Το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν πολύ καλό. Συζήτησαν κυρίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τη στάση της Ευρώπης. Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, θα ξαναβρεθούν σύντομα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινά την Παρασκευή. Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ομιλητής, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Για τον κ. Βενιζέλο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο ο “πάγος” με τον Νίκο Ανδρουλάκη έλιωσε με την τηλεφωνική επικοινωνία τους την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ εκκρεμεί και μια συνάντηση εκ του σύνεγγυς. Ο κ. Βενιζέλος είχε εκφράσει ευγενικά τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε σπεύσει να μιλήσει μαζί του από τον Δεκέμβριο που εκλέχτηκε στην ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα, μια άλλη φωτογραφία στα social media με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Καιρίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά προκάλεσε σχόλια από διάφορους.

Ωστόσο το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δικηγόρος Παύλος Αθανασόπουλος, σχολίασε αιχμηρά στον λογαριασμό του στο facebook:

“Ενοχληθηκαν κάποιοι πασοκοι, ο Θεός να τους κάνει, γιατί ο Βαγγέλης Βενιζέλος έφαγε στα Χανιά με την Ντόρα και τον Καιριδη. Μήπως Ενοχληθηκαν που έφαγε και με τον Γιώργο Παπανδρέου; Η μήπως και ο ΓΑΠ μετέχει στα σκοτεινά σενάρια που έβγαλε το άρρωστο μυαλό τους;”. Άλλωστε, ο κ. Βενιζέλος με την κ. Μπακογιάννη έφαγαν και στη γνωστή ψαροταβέρνα “Πατρελαντώνης” στο Μαράθι.

Η συνεδρίαση

Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η διεθνής συνεργασία, η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Καλεσμένος της Πολιτικής Επιτροπής ήταν και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο λόγος που θα βρέθηκαν στην Κρήτη πάνω από 100 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρόεδροι κοινοβουλίων) είναι η πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Ντόρας Μπακογιάννη, να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου στα Χανιά, κάτι που είχε προγραμματιστεί κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου αλλά δεν είχε καταστεί εφικτό λόγω πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις