Γουακαμόλε συνταγή: Το πιο δροσερό dip σε λίγα λεπτά

PLUS

Γουακαμόλε συνταγή: Το πιο δροσερό dip σε λίγα λεπτά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το πιο δροσερό dip που πάει τέλεια με nachos και μεξικάνικα ποτά.

16.05.2022 | 11:46

Όταν τρως Guacamole, τρως την ιστορία του Μεξικό, αφού ακριβώς όπως φτιάχνεται σήμερα, με τα ίδια υλικά, με τον ίδιο τρόπο, το έφτιαξαν οι Αζτέκοι το 1500. Είναι μια κρεμώδης σάλτσα με βάση το avocado η οποία αρωματίζεται με κόλιανδρο και κύμινο, δροσίζεται με μπόλικο lime και δίνει ευχάριστους τόνους καψάδας με πιπεριές Jalapeno. Φτιάχνεται παραδοσιακά σε πέτρινο γουδί αλλά μπορείτε να λιώσετε τα avocado με ένα πιρούνι και ανακατέψετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.

Συνταγή

Το τέλειο γουακαμόλε σε 10΄

Μερίδες: 3-4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά

3 ώριμα Avocado λιωμένα

2-3 ντομάτες φιλεταρισμένες και ψιλοκομμένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1-2 πιπεριές Jalapeno, πολύ ψιλοκομμένες (σε περίπτωση που δεν το θέλουμε πολύ καυτερό, αφαιρούμε τους σπόρους)

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

Χυμό από 2-3 lime

1 κ.σ. κύμινο, ελαφρώς καβουρδισμένο

1 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)

Αλάτι

Εκτέλεση 

1) Καθαρίζουμε το avocado και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κύμινο, το χυμό από τα lime (και το γιαούρτι) και πολτοποιούμε, με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

2) Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές jalapeno και το φρέσκο κόλιανδρο, στο μπολ με το avocado και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε, εάν χρειαστεί, την οξύτητα και το αλάτι και σερβίρουμε.

Exit mobile version