Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακρίβεια – Βρετανία: Υπουργός… βρήκε τη λύση
ΚΟΣΜΟΣ

Ακρίβεια – Βρετανία: Υπουργός… βρήκε τη λύση

Ακρίβεια - Βρετανία: «Βραχυπρόθεσμες οι πιέσεις από τους υψηλούς λογαριασμούς»

Υπουργός της κυβέρνησης της Βρετανίας δήλωσε ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με το αυξημένο κόστος ζωής πρέπει απλώς να… δουλεύουν περισσότερο ή καλύτερα. Σε δηλώσεις που εξόργισαν τόσο τους Βρετανούς πολίτες όσο και την αντιπολίτευση προχώρησε η υπουργός Προστασίας, Ρέιτσελ Μακλίν. Συγκεκριμένα, η Μακλίν τόνισε ότι όσοι πολίτες τα βγάζουν δύσκολα πέρα με το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ζωής θα πρέπει απλώς να σκεφτούν είτε να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή είτε να βρουν μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε η υπουργός στο Sky News, εξηγώντας ότι αυτοί είναι κάποιοι από τους τρόπους με τους οποίους τα νοικοκυριά μπορούν να «προστατευτούν», την ώρα που οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη.

Βρετανία: «Βραχυπρόθεσμες οι πιέσεις από τους υψηλούς λογαριασμούς»

Ειδικότερα, η Μακλίν δήλωσε ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν το ζήτημα, καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν «βραχυπρόθεσμες πιέσεις», όπως υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και τροφίμων και πρόσθεσε ότι έρχεται «περισσότερη βοήθεια». «Μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να προστατευτούν καλύτερα, είτε δουλεύοντας περισσότερες ώρες είτε πηγαίνοντας σε μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά. Αυτές είναι μακροπρόθεσμες ενέργειες, αλλά σε αυτές εστιάζουμε ως κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Τι απαντά η Βρετανίδα υπουργός σε όσους κάνουν τρεις δουλειές

Μάλιστα, πιεσμένη από τα στοιχεία ότι αρκετοί άνθρωποι κάνουν τρεις δουλειές αλλά αναγκάζονται να επισκέπτονται συσσίτια για έπρεπε να επισκέπτονται τράπεζες τροφίμων, πρόσθεσε: «Συχνά στο παρελθόν ακούγαμε ότι όταν οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα το ένα από τα εμπόδια -που μπορεί βέβαια να μην ισχύει για όλους- ήταν να δουλέψουν περισσότερες ώρες ή ακόμα και να βρουν μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά».

«Φυσικά, είναι μια ατομική κατάσταση, ανάλογα με την κατάσταση της συγκεκριμένης οικογένειας, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν τα κέντρα εργασίας, γι’ αυτό υπάρχουν οι σύμβουλοι εργασίας, γι’ αυτό αυξήσαμε την υποστήριξη σε αυτά τα κέντρα εργασίας -για να εργαστούν με τους ειδικούς για την προσωπική τους, μεμονωμένη κατάσταση», τόνισε η Μακλίν, παραδεχόμενη, όμως, πως αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει για όσους κάνουν ήδη τρεις δουλειές.

Μάλιστα, η Ντάουνινγκ Στριτ υπερασπίστηκε τις δηλώσεις της υπουργού, ενώ δριμύτατη ήταν η επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, οι Εργατικοί δήλωσαν ότι τα σχόλια της υπουργού Προστασίας Ρέιτσελ Μακλίν είναι «αποσυνδεδεμένα από την πραγματική ζωή των ανθρώπων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις