Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θαυμάστρια Αναγνωστόπουλου: Όταν οι δολοφόνοι γοητεύουν
ΕΛΛΑΔΑ

Θαυμάστρια Αναγνωστόπουλου: Όταν οι δολοφόνοι γοητεύουν

Θαυμάστρια Αναγνωστόπουλου: Ιστορίες που έφθασαν ακόμη και σε γάμο μεταξύ βαρυποινιτών και ερωτευμένων γυναικών

Μια μυστηριώδης γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εκδίκασης της υπόθεσης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στο πλευρό του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, σε μια περίπτωση που θυμίζει αυτή του «δράκου της Δράμας» Κυριάκου Παπαχρόνη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του για τις δολοφονίες και τους βιασμούς που είχε διαπράξει, δεχόταν δεκάδες γράμματα από θαυμάστριές του. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η… θαυμάστρια του Μπάμπη είχε φροντίσει τις προηγούμενες μέρες να πάρει πρώτη θέση στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει την απολογία του, ενώ σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε, εξέφρασε «την έλξη που αισθάνεται» για εκείνον. Παράλληλα, προσθέτει πως «μέσα της, τον έχει συγχωρέσει για το έγκλημα που έκανε».

«Επειδή έναν χρόνο τώρα, του έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη υπόθεση της δολοφονίας, το έχω πάρει ζεστά αυτό το θέμα. Είμαι θαυμάστρια, υποστηρίκτρια. Για να ξεκαθαρίσουμε, σε καμία περίπτωση δεν` δικαιολογείται αυτό που έκανε, ο φόνος, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Μπάμπη είναι ότι είναι μία γλυκιά προσωπικότητα. Παίζει ρόλο η εμφάνισή του, η προσωπικότητά του, όλο του το παρουσιαστικό» είπε η άγνωστη γυναίκα στον Alpha. «Ποια γυναίκα δεν θα αισθανόταν έλξη γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Όχι μόνο εγώ, πιστεύω ότι πολλές γυναίκες είναι ερωτευμένες μαζί του. Εγώ δεν είμαι παντρεμένη» πρόσθεσε η θαυμάστρια του Αναγνωστόπουλου.

“Προσωπικά, εγώ μέσα μου, τον έχω συγχωρέσει”

«Του έχω γράψει ένα γράμμα, ήταν σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, δεν είχε ερωτικό χαρακτήρα. Του γράφω ότι είναι κρίμα όλα αυτά που γίνανε και ότι δεν είχε καμία πρόθεση, δεν είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την Καρολάιν. Έχω μια διαίσθηση γι’ αυτό. Θέλω να του μεταφέρω να κάνει κουράγιο, να βαστάει γερά στη φυλακή. Αναφορικά με την απολογία του. πιστεύω ότι έπεισε τους δικαστές. Δεν είχε παρακολουθήσει ξανά. Τη Δευτέρα θα ειμαι πάλι εδώ όταν βγει απόφαση. Προσωπικά, εγώ μέσα μου, τον έχω συγχωρέσει. Φοβάμαι τα ισόβια, το μάξιμουμ για μένα θα ήταν να μείνει 15 χρόνια και σε δεύτερο βαθμό να βγει τελείως».

Η Sheila Isenberg, συγγραφέας του βιβλίου «Women Who Love Men Who Kill» (Γυναίκες που αγαπούν άντρες που σκοτώνουν), επιχειρεί να εξερευνήσει τον μυστηριώδη κόσμο αυτών των γυναικών, που γοητεύονται από άνδρες δολοφόνους: «Ένας άνδρας πίσω από τα κάγκελα ισοδυναμεί, για κάποιες γυναίκες, με κάτι το συναρπαστικό. Από την άλλη, είναι πιο εύκολο να τραβήξεις την προσοχή κάποιου δολοφόνου από ό,τι για παράδειγμα, του Μπραντ Πιτ. Ο πρώτος ίσως να απαντήσει στα γράμματά σου, ο δεύτερος μάλλον θα αδιαφορήσει».

Ποιος ήταν ο «δράκος της Δράμας» Κυριάκος Παπαχρόνης

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης έχει μείνει γνωστός ως ο «δράκος της Δράμας» και ο δολοφόνος με τις περισσότερες θαυμάστριες. Συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 1982 για πέντε δολοφονίες και τρεις απόπειρες, δύο βιασμούς και απόπειρες βιασμών, με συνέπεια να καταδικαστεί δις εις θάνατον, ποινή η οποία μετατράπηκε σε ισόβια. Σε όλες τις επιθέσεις του ο Κυριάκος Παπαχρόνης φορούσε τη στρατιωτική του στολή. Κατά την παραμονή του στη φυλακή, ο Παπαχρόνης λάμβανε δεκάδες ερωτικά γράμματα από θαυμάστριες. Οι ψυχολόγοι που μελέτησαν το φαινόμενο, χαρακτήρισαν «αρρωστημένη εμμονή» τα συγκεκριμένα γράμματα στον Παπαχρόνη και τα ερμήνευσαν ως σύνδρομο που πηγάζει από το μίσος, το οποίο μπορεί να κρύβει μέσα της μια γυναίκα απέναντι στο ίδιο της το φύλο. Μετά την αποφυλάκιση του, ο Κυριάκος Παπαχρόνης αρραβωνιάστηκε με την αγαπημένη του και ζούσε στη Λάρισα.

Από τον Φρατζή στον Ασημάκη Κατσούλα

Για τη δολοφονία της Ζωής Γαρμανή καταδικάστηκε ο σύζυγός της, Παναγιώτης Φρατζής, ο οποίος τυφλωμένος από το πάθος της ζήλιας, τη σκότωσε και στη συνέχεια την τεμάχισε διαπράττοντας ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα. Ο Παναγιώτης Φρατζής παρέμεινε στη φυλακή σχεδόν 18 χρόνια. Παρά το γεγονός πως ήταν γνωστός στο πανελλήνιο για τη δολοφονία της συζύγου του, δεν έπαψε να αρέσει στις γυναίκες, οι οποίες πάντα τον θεωρούσαν γοητευτικό. Κατά τη διάρκεια των αδειών δημιούργησε αρκετές ερωτικές σχέσεις και όταν το 2005 αποφυλακίστηκε έκανε νέα οικογένεια άνοιξε μίνι μάρκετ και αφοσιώθηκε στη μουσική.

Ο φυσικοθεραπευτής Σπύρος Μπέσκος, ο γνωστός «δράκος με τα μαγικά χέρια», το 1983 καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια για τη δολοφονία δυο γυναικών και για 13 επιθέσεις και βιασμούς. Από το 2002 έπαιρνε άδειες και προσπαθούσε να ανασυντάξει τη ζωή του κάνοντας νέες γνωριμίες. Ο Σπύρος Μπέσκος αποφυλακίστηκε το 2008 έχοντας εκτίσει 25 χρόνια στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκιση του ξαναπαντρεύτηκε τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ενώ ήταν κρατούμενος και γύρισε σελίδα στη ζωή του.

Οι ερωτικές επιστολές ήταν αμέτρητες

Αποδέκτης δεκάδων ερωτικών επιστολών υπήρξε και ο ληστής Θεόδωρος Βερνάρδος, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο θρυλικός Ληστής με τις Γλαδιόλες άρεσε στις γυναίκες που τον θεωρούσαν γοητευτικό. Ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης λέγεται πως έχει δεχτεί στις φυλακές περισσότερες από 3.000 ερωτικές επιστολές θαυμαστριών του. Θαυμάστριες με τις οποίες αλληλογραφούσε είχε και ο αρχηγός των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας. Ο καταδικασμένος σε δυο φορές ισόβια είχε αλληλογραφία με κοπέλες που είχαν γοητευτεί με την ιδέα πως «θα τον έβαζαν στον ίσιο δρόμο». Επιτυχίες στις γυναίκες είχε και ο Βασίλης Ξηρός, ο καταδικασμένος ως μέλος της 17 Νοέμβρη, ο οποίος έλαβε πολλές επιστολές από γυναίκες που του εξομολογήθηκαν τον έρωτα και το θαυμασμό τους.

Πέρα από τα σύνορα της φαντασίας και της λογικής

Και περνάμε έξω από τα σύνορα… της φαντασίας: Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ , ο «Κυνηγός της Νύχτας», τρομοκρατούσε τους κατοίκους της Νότιας Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Κρίθηκε ένοχος για 13 δολοφονίες, 5 απόπειρες δολοφονίας, 14 διαρρήξεις και 11 σεξουαλικές επιθέσεις. Ωστόσο, ακόμη και καταδικασμένος σε θάνατο και περιμένοντας τη σειρά του για εκτέλεση, δεν δυσκολεύτηκε να βρει μια σύζυγο. Η πρώην εκδότης περιοδικών, Ντορίν Λιόι, τον ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα. Η Λιόι έστειλε στον Ραμίρεζ 75 γράμματα μέσα σε 11 χρόνια και τον παντρεύτηκε το 1996 στην κρατική φυλακή San Quentin της Καλιφόρνια. Το 2013 ο Ραμίρεζ πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 53 ετών.

O δολοφόνος της σκακιέρας

Ο δολοφόνος Αλεξάντερ Πισούσκιν έγινε γνωστός ως «ο δολοφόνος της σκακιέρας», αφού είχε βάλει σκοπό της ζωής του να σκοτώσει 64 άτομα – τον ίδιο αριθμό με τα τετράγωνα της σκακιέρας. Ήταν ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους που πέρασαν ποτέ από τη Ρωσία με 48 από τις δολοφονίες του να έχουν διαπραχθεί στην περιοχή του Πάρκου Bitsa της Μόσχας. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε 80 γυναίκες να του στέλνουν επιστολές στη φυλακή. Μία από τις θαυμάστριές του, η Νατάλια, τον γοήτευσε τόσο πολύ που της έκανε πρόταση γάμου.

Ο Όσκαρ Ρέι Μπολίν βίασε και δολοφόνησε βάναυσα τρεις νεαρές γυναίκες το 1986 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Θεωρήθηκε επικίνδυνος ψυχοπαθής. Η Ρόζαλι Μαρτίνεζ επισκέφθηκε τον ψυχρό δολοφόνο στη φυλακή, συνοδευόμενη από ένοπλους φρουρούς – η ίδια λέει πως αισθανόταν σαν να πήγαινε να δει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Μιλώντας για την πρώτη τους συνάντηση, είπε: «Ένιωσα μια έλξη για τον κ. Μπολίν. Ήταν σε μικρό κελί με μόνο ένα κρεβάτι, ένα γραφείο και μία τουαλέτα. Εκείνη την ώρα, αισθάνθηκα κι εγώ φυλακισμένη κι αυτή η αίσθηση μου έκοψε την ανάσα». Το 1996, η Μαρτίνεζ παντρεύτηκε τον Μπολίν. Παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το θάνατό του το 2016.

Τσαρλς Μάνσον: Είχε κι αυτός τις κατακτήσεις του

Ο Τσαρλς Μάνσον έγινε γνωστός ως «Το πρόσωπο του Διαβόλου» μετά τις συγκλονιστικές, απεχθείς δολοφονίες της εγκυμονούσας ηθοποιού Σάρον Τέιτ και των φίλων της, που διέταξε το καλοκαίρι του 1969. Ωστόσο, η Άφτον Ελέιν Μπάρτον είδε μια άλλη όψη στον σατανικό Μάνσον και τον αρραβωνιάστηκε. Είχε πει: «Νομίζω ότι είναι ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο». Ο Μάνσον πέθανε στη φυλακή σε ηλικία 83 ετών, το 2017.

Ο Τεντ Μπάντι καταδικάστηκε για σκληρές δολοφονίες περισσότερων από 30 γυναικών

Το καλοκαίρι του 1974, η Κάρολ Αν Μπουν δούλευε σε μια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ουάσινγκτον όταν συνάντησε τον Τεντ Μπάντι. Στο βιβλίο «The Only Living Witness: The True Story of Serial Sex Killer Ted Bundy» (Ο μόνος επιζών μάρτυρας: Η αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου σεξουαλικών εγκλημάτων Τεντ Μπάντι), η Μπουν αναφέρει: «Μου άρεσε αμέσως ο Τεντ και τα βρήκαμε αμέσως. Σίγουρα ήταν πιο αξιοπρεπής και συγκρατημένος από τους τρελάρες που περιφέρονταν στο γραφείο».

Αργότερα, όταν ο Μπάντι δικάστηκε για σκληρές δολοφονίες περισσότερων από 30 γυναικών, η Μπουν στάθηκε δίπλα του και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1980. Κατά τη διάρκεια της δίκης του για τη δολοφονία της 12χρονης Κίμπερλι Λιτς, ο Μπάντι βρήκε ένα νομικό κενό που τους επέτρεπε να παντρευτούν εφόσον η δήλωση γινόταν ενώπιον του δικαστή: Ανακοίνωσε το γάμο του στην αίθουσα του δικαστηρίου. Το 1982, η Μπουν συνέχισε να επισκέπτεται τον Μπάντι ενώ ήταν καταδικασμένος σε θάνατο και απέκτησαν μια κόρη, την Ρόουζ . Λέγεται ότι ο δολοφόνος δωροδοκούσε φρουρούς για να μπορεί να περνά χρόνο με την Μπουν στη φυλακή. Στις 24 Ιανουαρίου του 1989, ο Μπάντι άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλεκτρική καρέκλα των φυλακών της Φλόριντα.

Ο Κάριλ Τσέσμαν γοήτευσε ολόκληρο τον κόσμο

Κι ένας ευαίσθητος ληστής που γοήτευσε όχι μόνο το γυναικείο φύλο, αλλά καλλιτέχνες και συγγραφείς, ενώ «προκάλεσε» συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα. Ο Κάριλ Τσέσμαν όταν έγινε 27 χρονών άλλαξε το όνομά του σε Κάριλ, οργάνωσε μια συμμορία και έκλεβαν αυτοκίνητα και καταστήματα. Το 1948 επιδόθηκε σε σωρεία εγκλημάτων στο Λος Άντζελες και έγινε γνωστός σ’ όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με το προσωνύμιο «Ο ληστής με το κόκκινο φανάρι». Μόλις έπεφτε η νύχτα, μεταμφιεζόταν σε Αστυνομικό και πήγαινε σε διάφορα μέρη όπου στάθμευαν αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ζευγάρια. Όταν έφτανε το αυτοκίνητο, τοποθετούσε ένα αναμμένο κόκκινο φανάρι στην οροφή του του οχήματος του κι έκανε νόημα στο ζευγάρι να βγει απ’ αυτό. Στη συνέχεια τους λήστευε και ανάγκαζε την κοπέλα του ζευγαριού να ενδώσει στις σεξουαλικές του ορέξεις. Ο Τσέσμαν συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο για απαγωγή και βιασμό!

https://twitter.com/andumkatresnan/status/1515837602938585092

Ο Καριλ Τσέσμαν έμεινε 11 χρόνια στη φυλακή πριν εκτελεστεί, έγραψε 4 βιβλία και λάμβανε καθημερινά χιλιάδες ερωτικές επιστολές -έγινε εξώφυλλο στο TIME, γράφτηκαν γι’ αυτόν βιβλία, τραγούδια, διάσημοι εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ήταν αθώος και πολλές ήταν εκείνες που προσπάθησαν να περάσουν μια νύχτα μαζί του στις φυλακές, αν και παντρεμένος. Ανεξερεύνητες οι σκέψεις και οι βουλές των ανθρώπων, ανεξερεύνητα και τα πάθη τους. Η Ιστορία, η δημοσιογραφία και οι μυθιστοριογράφοι απλά τα καταγράφουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις