Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Το ντεκολτέ είναι… ποινικό αδίκημα
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το ντεκολτέ είναι… ποινικό αδίκημα

Τουρκία: Η Τουρκάλα ηθοποιός, Μελίς Σεζέν, εμφανίστηκε με ένα φόρεμα που είχε αποκαλυπτικό ντεκολτέ σε ένα γκαλά

Συζήτηση για το ντεκολτέ άνοιξε στην Τουρκία με αφορμή τη δήλωση του μέλους του κόμματος της Τουρκικής Δράσης, της κυβερνητικής συμμαχίας, Αχμέτ Τσακάρ, ο οποίος σχολιάζοντας το ντεκολτέ μιας ηθοποιού είπε ότι «το συγκεκριμένο ντεκολτέ είναι ποινικό αδίκημα». Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν – και σωστά – από τη δήλωση του εν λόγω πολιτικού, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet έφτασε στο σημείο να βάλει το θέμα στην πρώτη σελίδα, με τίτλο: «Οι γυναίκες εσάς θα ρωτήσουν για το τι θα φορέσουν;».

Η Τουρκάλα ηθοποιός, Μελίς Σεζέν, πριν από κάποιες ημέρες εμφανίστηκε με ένα φόρεμα που είχε αποκαλυπτικό ντεκολτέ σε γκαλά, με τον Αχμέτ Τσακάρ να δηλώνει: «Το συγκεκριμένο ντεκολτέ είναι ποινικό αδίκημα. Δίχως να υπάρχει ανάγκη καταγγελίας. Διότι το ντεκολτέ είναι βαθύ, φαίνεται το στήθος και το δείχνει μέσα στην κοινωνία». Για το θέμα απάντησε και η ίδια η ηθοποιός, μέσω Twitter, η οποία είπε ότι «θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή της…».

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος, Νεβσίν Μεννγκιού, σχολίασε τις δηλώσεις Τσακάρ επισημαίνοντας ότι «μας λέει δηλαδή πως είναι ποινικό αδίκημα και το ντεκολτέ! Να συλληφθεί κι αυτή; Eπειδή φόρεσε ένα αποκαλυπτικό φόρεμα. Η χώρα αυτή έχει αποκτήσει μανία με τις συλλήψεις. Υπάρχει άλλη χώρα της δυτικής κοινωνίας που φοβάται τόσο πολύ το γυναικείο στήθος;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις