Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

05

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιές Καλιφόρνια τώρα: Η στιγμή που 20 επαύλεις γίνονται στάχτη
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές Καλιφόρνια τώρα: Η στιγμή που 20 επαύλεις γίνονται στάχτη

Φωτιές Καλιφόρνια τώρα: Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα τοπική ώρα κοντά σε μονάδα διαχείρισης υδάτων μεταξύ της Laguna Niguel και της Laguna Beach

Στις φλόγες τυλίχθηκαν πανάκριβες επαύλεις στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια καθώς φωτιά σαρώνει τα πάντα στην Καλιφόρνια. Μια πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα υποβοηθούμενη από ισχυρούς ανέμους και σαρώνει τα πάντα στο διάβα της σε λοφοπλαγιά που βλέπει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα τοπική ώρα κοντά σε μονάδα διαχείρισης υδάτων μεταξύ της Laguna Niguel και της Laguna Beach της Καλιφόρνια – όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά και τον περασμένο Φεβρουάριο – και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις αποτεφρώνοντας τουλάχιστον 20 σπίτια και καλύπτοντας μια έκταση σχεδόν χιλίων στρεμμάτων. Οι Αρχές διέταξαν να εκκενωθούν οι περιοχές Coronado Pointe Drive, το Vista Court και τη Via Las Rosa στην περιοχή του Pacific Island, ενώ απομακρύνονται εθελοντικά οι κάτοικοι του Laguna Beach.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες μεταξύ πολιτών ή των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με την πυρκαγιά αρχίζουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα την κατάσταση, αλλά το έργο τους δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι που μεταφέρουν φλεγόμενα αποκαϊδια στις σοφίτες κατοικιών και οι φλόγες πηδούν από σπίτι σε σπίτι σε μια περιοχή που είναι κατάμεστη με επαύλεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις