Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Εξάρθρωση κυκλώματος με μίνι οπλοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Εξάρθρωση κυκλώματος με μίνι οπλοστάσιο

Διακίνηση ναρκωτικών: Οι αστυνομικοί επενέβησαν πάνω στην αγοραπωλησία κοκαΐνης και κάνναβης – Τρεις συλλήψεις.

Λίγο μετά την αγοραπωλησία ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου, βρέθηκαν με χειροπέδες τρία άτομα τα οποία και πραγματοποίησαν τη συναλλαγή σε κατοικία, ιδιοκτησίας του ενός, στο Ηράκλειο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένα κιλό και διακόσια γραμμάρια κάνναβης και 134 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία προορίζονταν για πώληση σε ενδιαφερόμενους χρήστες. Μεταξύ των τριών εμπλεκομένων και συλληφθέντων σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, βρίσκεται και 33χρονος με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο. Ο συγκεκριμένος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές για παρόμοιες υποθέσεις ναρκωτικών, πυροβολισμούς, ξυλοδαρμούς, ακόμη και για εμβολισμό περιπολικού της αστυνομίας στη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βραδινές ώρες, συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» προσθέτει η Αστυνομία «εντοπίστηκε ένας εκ των ημεδαπών να μεταβαίνει στην οικία έτερου ημεδαπού με σκοπό την αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Ακινητοποιήθηκε

Κατά την αποχώρηση του με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 510 γραμμάρια κάνναβης και 9 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 48,4 γραμμάρια κοκαΐνη. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο ημεδαποί καθώς επέβαιναν στα οχήματα τους και συνελήφθησαν». Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δραστών κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 750,9 γραμμάρια κάνναβης, 86 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 6.515 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, πιστόλι με δύο γεμιστήρες, κυνηγετικό όπλο,
  • 273 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 ζυγαριές ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.
  • Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις