Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Πέμπτη 12/5: Ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες στα ορεινά
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Πέμπτη 12/5: Ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες στα ορεινά

Καιρός Πέμπτη 12/5: Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

Την Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός. Από το πρωί περιμένουμε ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά, με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται σταδιακά μέσα στη μέρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, μικρής διάρκειας. Πιο συγκεκριμένα, μπόρες είναι πιθανό να σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας , στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Στο Αιγαίο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, κυρίως στα νησιά στα βόρεια τμήματα, ενώ στα πιο νότια της χώρας, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, από το απόγευμα και στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια πολύ μικρή άνοδο. Αναμένονται μέγιστες τιμές το μεσημέρι, τους 26-28 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι 29 βαθμούς στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Μέχρι 26 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στα νησιά μας, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, τοπικά και 27 βαθμούς Κελσίου στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις γενικά, 3-5 και στο ανατολικά Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο πρώτο μισό της ημέρας και από το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες κυρίως διευθύνσεις, με ένταση όμως που δε θα ξεπεράσει τα 2-4 μποφόρ. Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με ήλιο και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς στο Θερμαϊκό, 2-3 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις