Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κάρλο Αντσελότι: Για πέμπτη φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάρλο Αντσελότι: Για πέμπτη φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ

Κάρλο Αντσελότι: Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσω είναι το γεγονός πως, εάν ο Ιταλός προπονητής νικήσει στον φετινό τελικό που θα γίνει στις 28 Μαΐου, την Λίβερπουλ θα έχει κατακτήσει το τέταρτο Τσάμπιονς Λιγκ!

«Υπάρχει… “μαγικό ραβδάκι”», που το κρατάνε οι προπονητές και κερδίζουν οι ομάδες τους;» με ρωτάνε με τα μηνύματα που μου στέλνουν -και είναι πολλά- οι αναγνώστες. Το ερώτημα αυτό δείχνει, φωτογραφίζει πιο σωστά, τον πολυνίκη προπονητή Κάρλο Αντζελότι, ο οποίος έδωσε φτερά στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και με την ιστορική νίκη τους και μάλιστα με ανατροπή στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, επί της Μάντσεστερ Σίτι, έστειλαν την ομάδα της Μαδρίτης στον τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι γεγονός πως η επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης «πιστώνεται στον προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι»! Ο Ιταλός προπονητής θεωρείται και είναι ο «πρωτομάστορας στο κοουτσάρισμα»! Μάλιστα ο παλιός Γάλλος διεθνής άσος Λούκας Ντιν αναφερόμενος στον Αντσελότι που τον είχε προπονητή τα χρόνια που έπαιζε στην αγγλική Έβερτον τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Κάρλο είναι ο καλύτερος στρατηγός του ποδοσφαίρου! Είναι ο μόνος που αναλύει εξαιρετικά τον αντίπαλο. Και φυσικά διαβάζει και σου μεταδίδει άριστα το παιχνίδι του…»!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται, το «πώς ο κατά πολλούς ξεχασμένος και υποτιμημένος Ιταλός προπονητής, έγινε ο πρώτος και ο καλύτερος;». Η απάντηση είναι απλή. Ύστερα από την επική νίκη-πρόκριση της Βασίλισσας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι μετοχές του Κάρλο Αντσελότι εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Είναι αλήθεια πως στην καριέρα του μέχρι σήμερα, ο διάσημος Ιταλός προπονητής στα 62, παίρνει μέρος σε τελικό του μεγάλου (Τσάμπιονς Λιγκ) Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, για πέμπτη φορά! Κάτι που ΟΥΔΕΙΣ άλλος προπονητής το έχει καταφέρει. Ο Αντσελότι έχει παίξει πέντε φορές σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με δυο διαφορετικές ομάδες. Τρεις φορές με την Μίλαν. Το 2003, το 2005 και το 2007! Και δυο φορές με την Ρεάλ. Το 2014 και εφέτος, το 2022!

Πάει για ρεκόρ

Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσω είναι το γεγονός πως, εάν ο Κάρλο Αντσελότι νικήσει στον φετινό τελικό που θα γίνει στις 28 Μαΐου, την Λίβερπουλ θα έχει κατακτήσει το τέταρτο Τσάμπιονς Λιγκ! Κάτι φυσικά που ΟΥΔΕΙΣ άλλος προπονητής το έχει κάνει!  Να σημειώσω πως έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και με τις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, στις οποίες έχει εργαστεί! Έχει κατακτήσει το 2004 το πρωτάθλημα Ιταλίας με την Μίλαν. Με την Τσέλσι το 2010 πήρε το πρωτάθλημα Αγγλίας. Το 2013 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν. Στην Γερμανία το 2017 πήρε το πρωτάθλημα με την Μπάγιερν. Και εφέτος κατάκτησε το πρωτάθλημα της Ισπανίας με την αγαπημένη του Ρεάλ! Και είναι γεγονός, αναμφισβήτητο, πως τέτοια επιτυχία ίσως να μην κάνει, να μην μπορέσει να πραγματοποιήσει άλλος προπονητής, ως κοουτς αυτών των συγκεκριμένων κορυφαίων ομάδων!

Και πρέπει να προσθέσω πως στα 27 χρόνια της καριέρας του, οι επιτυχίες του προκαλούν δέος! Δεν είναι ψέματα πως ο Κάρλο Αντσελότι είναι πάντοτε κοντά στους παίκτες του! Άλλωστε δικό του δημιούργημα είναι τόσο η «ανάσταση» του Γάλλου διεθνούς άσου Μπενζεμά όσο και του Βραζιλιάνου διεθνούς Βινίσιους, οι οποίοι αποτελούν και είναι το «καυτό» δίδυμο της Ρεάλ στην Ισπανία αλλά και στην Ευρώπη! Μια άλλη αλήθεια είναι πως ο Ιταλός προπονητής έχει τον τρόπο να κερδίζει τους παίκτες του! Και έτσι να παίρνει από αυτούς στα παιχνίδια, το «κάτι παραπάνω»! Ναι, λοιπόν ο Αντσελότι κρατάει τελικά το… «μαγικό ραβδί»!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις