Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νικ Κέιβ παιδιά: Το “διπλό χτύπημα” της μοίρας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νικ Κέιβ παιδιά: Το “διπλό χτύπημα” της μοίρας

Νικ Κέιβ παιδιά: Έχασε δύο γιους μέσα σε επτά χρόνια - Ποιος ήταν ο 31χρονος Τζέθρο

«Με πολλή λύπη, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο γιος μου, Τζέθρο, πέθανε. Θα ήμασταν ευγνώμονες για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας της οικογένειας αυτή τη στιγμή». Με αυτόν το λιτό τρόπο, ο Αυστραλός τραγουδιστής Νικ Κέιβ ανακοίνωσε ότι ο γιος του Τζέθρο πέθανε σε ηλικία 31 ετών. Πριν από επτά χρόνια πέθανε ο έφηβος γιος του, Άρθουρ. Ο 15χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας σε ένα γκρεμό ενώ έβγαζε selfie στο Μπράιτον. Βρέθηκε αναίσθητος από περαστικούς που προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Ο Τζέθρο γεννήθηκε το 1991 και ζούσε στη Μελβούρνη. Η μητέρα του είναι το μοντέλο Μπο Λάζενμπι.

Είχε βγει από τη τη φυλακή δύο ημέρες πριν από το θάνατό του. Είχε φυλακιστεί τον περασμένο Απρίλιο αφού ομολόγησε την ενοχή του για βίαιη επίθεση στη μητέρα του. Ο δικηγόρος του, Σον Γκάτας, είχε υποστηρίξει ότι ο Τζέθρο είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια.

Η αποφυλάκισή του είχε γίνει με τον όρο να προχωρήσει σε αποτοξίνωση και να μην δει τη μητέρα του για δύο χρόνια. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο Τζέθρο ήταν μοντέλο ενώ είχε ασχοληθεί και με την υποκριτική, παίζοντας στο «Corroboree» το 2007 και στο «My Little Princess» το 2011. Η μητέρα του είχε πει στο παρελθόν ότι ο γιος της δεν είχε γνωρίσει το Νικ Κέιβ μέχρι τα επτά του χρόνια. «Ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά αποδείχθηκε υπέροχη τελικά», είχε δηλώσει το 2008, ο Νικ Κέιβ για τη γνωριμία του με τον γιο του.

Ο Κέιβ έχει ακόμη δύο γιους

Tον 30χρονο Λουκ, από τον πρώτο του γάμο με τη Βιβιάν Καρνέιρο και τον 21χρονο Ερλ από την τωρινή του σύζυγο, Σούζι Μπικ. Εκτός από τις πασαρέλες και τις φωτογραφίσεις όμως, ο νεαρός Τζέθρο  έκανε το «πέρασμά» του και από κάποιες ταινίες. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στην ταινία του 2007 «Corroboree», αλλά και στο «My Little Princess» του 2011.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, απασχόλησε πολλές φορές τις Αρχές.

https://twitter.com/elongatedbean/status/1523801899237097472

Σε συνέντευξή του το 2012, ο διάσημος μουσικός είχε πει για τον γιο του: «Προς αιώνια λύπη μου, δεν είχα στενή επαφή με τον Τζέθρο τα πρώτα χρόνια. Πλέον, έχω μια υπέροχη σχέση μαζί του».

Ωστόσο, δεν ίσχυε το ίδιο με τον μικρότερό του γιο, Άρθουρ, ο οποίος εντοπίστηκε να κείτεται νεκρός στις 14 Ιουλίου του 2015 σε κάτι βράχια κοντά στο Μπράιτον του Ανατολικού Σάσεξ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που είχαν δει τότε, το φως της δημοσιότητας, ο 15χρονος είχε κάνει χρήση LSD, πριν τη «βουτιά θανάτου».

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της κομητείας ήταν ήδη αργά. Είχε κατάγματα στο κρανίο του, αιμορραγία στον εγκέφαλο, καθώς είχε σπάσει και τα δύο του πόδια. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Μετά τον θάνατο του έφηβου Άρθουρ, ο Νικ Κέιβ και η σύζυγός του, έκαναν μια σύντομη δήλωση στις Αρχές λέγοντας μόνο: «Ήταν ένα όμορφο, χαρούμενο, αξιαγάπητο αγόρι».

Το 2014 ο Κέιβ και η νυν σύζυγός του, Σούζι Μπικ είχαν εμφανιστεί με τον Άρθουρ και τον Ερλ στην ταινία «20.000 Μέρες Στη Γη», η οποία παρουσιάζει στο κοινό 24 ώρες από τη ζωή του τραγουδιστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις