Όπλο αστυνομικός – κλοπή: Ανησυχία στην ΕΛΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Όπλο αστυνομικός – κλοπή: Ανησυχία στην ΕΛΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Όπλο αστυνομικός – κλοπή: Ανοιχτή πληγή για την ΕΛΑΣ οι κλοπές υπηρεσιακών όπλων από διαρρήκτες διαμερισμάτων.

10.05.2022 | 11:02

Ακόμη ένα υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού έκανε «φτερά» μετά από διάρρηξη στο σπίτι του κατόχου του και προστίθεται ως κρίκος σε μια ανησυχητική αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, αφού τα όπλα περνάνε στα χέρια κακοποιών. Αυτή τη φορά, άγνωστοι δράστες έκλεψαν ένα υπηρεσιακό πιστόλι από το σπίτι αστυνομικού, στην περιοχή του Βύρωνα. Όταν ο αστυνομικός επέστρεψε στο διαμέρισμά του, αντελήφθη ότι πριν από αυτόν είχαν φθάσει εκεί άγνωστοι διαρρήκτες. Ήταν εμφανές ότι είχαν παραβιάσει την κλειδαριά της πόρτας εισόδου στο διαμέρισμα και είχαν εισβάλει στο εσωτερικό του.

Όταν μπήκε ο ίδιος, οι δράστες της εισβολής είχαν φύγει, όμως, δεν είχαν περιοριστεί στα όποια μετρητά και κοσμήματα είχαν βρει κατά τη δική τους έρευνα. Ο αστυνομικός διαπίστωσε ότι είχαν αρπάξει και το υπηρεσικακό του πιστόλι μαζί με δύο γεμιστήρες με σφαίρες. Ταραγμένος, τηλεφώνησε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΄Αμεσης Δράσης, αλλά οι όποιες έρευνες στην περιοχή από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ σε πρώτη φάση δεν απέδωσαν καθώς οι διαρρήκτες είχαν απομακρυνθεί. Όπως προαναφέρθηκε η υπόθεση κλοπής των υπηρεσιακών όπλων αστυνομικών από τα σπίτια τους, αποτελεί και ανοιχτή πληγή για το Σώμα καθώς αυτά περνάνε στα χέρια συμμοριών τα μέλη των οποίων έχουν προχωρήσει στο παρελθόν και σε πωλήσεις σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Αμελής φύλαξη

Οι αστυνομικοί που δηλώνουν απώλεια οπλισμού κατηγορούνται για αμελή φύλαξη αλλά οι συνέπειες είναι πάρα πάνω αφού τα κλεμμένα πιστόλια- και είναι πολλά- βρίσκονται στα χέρια συμμοριών. Ανάλογες ληστρικές εισβολές σε σπίτια αστυνομικών που δήλωσαν κλοπή του υπηρεσιακού τους όπλου, έχει φέρει στο φως το Alphafreepress. Σε πολυκατοικία στο Περιστέρι, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο του διαμερίσματος ενός αστυνομικού, εισέβαλαν στο χώρο, ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο αστυνομικός στους ανωτέρους του, μεταξύ άλλων, στο χρηματοκιβώτιο είχε ασφαλίσει και το υπηρεσιακό του όπλο.

Στον Άγιο Δημήτριο και τη Νέα Ερυθραία

Στον Άγιο Δημήτριο,από ένα ανασφάλιστο παράθυρο άγνωστος δράστης ή δράστες, εισέβαλαν στο διαμέρισμα αστυνομικού, στον Άγιο Δημήτριο και άρπαξαν ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο ο αστυνομικός είχε μέσα το υπηρεσιακό όπλο του. Κλοπή όπλου αστυνομικού έγινε και μέσα από μπαγκαζιέρα μηχανής. Στη Νέα Ερυθραία, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την μπαγκαζιέρα που είχε στη μοτοσικλέτα του και του άρπαξαν το όπλο καθώς επίσης και μια γεμιστήρα με φυσιγγια. Το μυστήριο στην κλοπή αυτή δεν λύθηκε. Ο αστυνομικός είχε σταθμεύσει το δίκυκλο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία. Άγνωστο αν οι δράστες τον παρακολουθούσαν και αν γνώριζαν την ιδιότητά του, παραβίασαν την κλειδαριά, του άρπαξαν το πιστόλι των 9mm-δεν ήταν το υπηρεσιακό- και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Και στους Αμπελόκηπους

Διάρρηξη έχει συμβεί και σε διαμέρισμα αστυνομικού, που συνοδεύτηκε κι αυτή από την αρπαγή του υπηρεσιακού του όπλου, είχε καταγραφεί και τον Μάϊο του 2020, σους Αμπελόκηπους. Τότε, όπως είχε αναφέρει ο αστυνομικός οι άγνωστοι εισβολείς, μεταξύ άλλων, είχαν αρπάξει και το υπηρεσιακό του όπλο.

Exit mobile version