Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός απάτες: Παρίσταναν τους δημοτικούς υπαλλήλους
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός απάτες: Παρίσταναν τους δημοτικούς υπαλλήλους

Κορονοϊός απάτες: Άρπαξαν από ηλικιωμένη 77.400 ευρώ με το τέχνασμα της απολύμανσης.

Όσο κι αν διαπιστώνεται από τους αρμόδιους λοιμωξιολόγους της χώρας αποκλιμάκωση της covid-19 και των παραλλαγών της, ό,τι κι αν σημαίνει ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια που υποχρεωθήκαμε να ζούμε με τον κορωνοϊό κι έχουμε μάθει πολλά, οργανωμένες συμμορίες απατεώνων εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τον φόβο των πολιτών για τον ιό. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο της Αστυνομίας στη Βόρειο Ελλάδα βρίσκεται ένα ζευγάρι, το οποίο, με τη γυναίκα εμπροσθοφυλακή, διαπιστώθηκε ότι με τέχνασμα για δήθεν απολύμανση σπιτιού, για τον κορωνοϊό, άρπαξαν 77.400 ευρώ! Ιδιαίτερα η γυναίκα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ήταν αυτή που εμφανίστηκε σε ηλικιωμένη και συστήθηκε σαν υπάλληλος του Δήμου! Είπε στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού ότι είχε… εντολή από τον Δήμο να προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων του σπιτιού γιατί τάχα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης.

Πρόσθεσε, εντέχνως, ότι επειδή «τα χημικά που θα χρησιμοποιούνταν» ήταν «πολύ καυστικά» έπρεπε να μεταφέρει τα μετρητά που είχε και τα κοσμήματα σε ασφαλές σημείο για να μην καταστραφούν. Η γυναίκα υπάκουσε αλλά δεν κατάλαβε σε ποια στιγμή η «δημοτική υπάλληλος» άρπαξε το τρομακτικά μεγάλο ποσό και διέφυγε με άνδρα συνεργό της που την περίμενε στο αυτοκίνητο.

Φωτό αρχείου

Αναγνώρισαν την… δημοτική υπάλληλο

Αστυνομικοί του Τμήματος Μουδανιών, μετά από έρευνα ταυτοποίησαν τα στοιχεία της ημεδαπής γυναίκας, η οποία εξαπάτησε την ηλικιωμένη σε περιοχή της Χαλκιδικής. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 6ης Μαΐου 2022, η προαναφερόμενη γυναίκα πήγε στην οικία της ηλικιωμένης προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου και προφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει απολύμανση στο σπίτι λόγω του κορονοϊού. Στη συνέχεια παρότρυνε την ηλικιωμένη να της υποδείξει τυχόν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που είχε στο σπίτι, προκειμένου να προστατευθούν δήθεν από την απολύμανση, τα οποία αφαίρεσε και διέφυγε με άγνωστο συνεργό της, που την ανέμενε σε όχημα. Σύμφωνα με την παθούσα κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 77.400 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του άγνωστου συνεργού της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις». Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Όσα ήταν γνωστά έως τώρα για τις απάτες στο φόντο του κορωνοϊου, αφορούσαν σε υποσχέσεις απατεώνων σε επιχειρηματίες και εργαζομένους για παροχή…μπόνους εμβολιασμού, το οποίο, δήθεν, θέσπισε η Κυβέρνηση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις