Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πυρηνικά Ρωσία: “Μπορούμε να καταστρέψουμε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ”
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικά Ρωσία: “Μπορούμε να καταστρέψουμε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ”

Πυρηνικά Ρωσία: Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει σε μισή ώρα όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, λέει σύμμαχος του Πούτιν

Νέες απειλές κατά της Δύσης εκτόξευσε ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ «σε μισή ώρα». Λίγες ώρες πριν την παρέλαση στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, παραδέχθηκε ότι στόχος του Κρεμλίνου είναι να νικήσει την «εχθρική» Δύση και να εξαλείψει την Ουκρανία από το χάρτη. «Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον μας», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας. «Δεν τον ανακοίνωσαν, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτε. Είναι προφανές σε όλους».

Mε τη Ρωσία να προχωρεί το τελευταίο διάστημα σε απειλές για χρήση πυρηνικών και σε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης ο 58χρονος Ρογκόζιν απείλησε ότι «σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου οι χώρες του ΝΑΤΟ θα καταστραφούν από μας σε μισή ώρα. Αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, επειδή οι συνέπειες της ανταλλαγής πυρηνικών πληγμάτων θα επηρεάσει την κατάσταση της Γης μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να νικήσουμε με συμβατικά ένοπλα μέσα αυτό τον οικονομικά και στρατιωτικά πιο ισχυρό εχθρό».

Προ των πυλών μαζική κινητοποίηση στη Ρωσία;

Ο Ρογκόζιν άφησε να εννοηθεί ότι ο Πούτιν θα οδηγήσει τη Ρωσία στο μονοπάτι του πολέμου καθώς εντείνονται οι εικασίες για μαζική κινητοποίηση του ρωσικού πληθυσμού. «Μια τέτοια νίκη είναι εφικτή με την πλήρη αλληλεγγύη ολόκληρης της χώρας προς τον στρατό, με την κινητοποίηση της κρατικής οικονομίας», είπε τονίζοντας ότι η ρωσική βιομηχανία θα πρέπει αμέσως να υποχρεωθεί να εξυπηρετεί στρατιωτικούς στόχους κάτι που «πρέπει να γίνει άμεσα και γρήγορα».

Χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία που επιστράτευσε ο Ρώσος πρόεδρος για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Ρογκόζιν είπε ότι «ο πόλεμος αυτός γίνεται για την αλήθεια και το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος. Η ίδια η ύπαρξη της Ουκρανίας χωριστά από τη Ρωσία θα τη μετατρέψει αναπόφευκτα σε αντιρωσική και σε εφαλτήριο για την επιθετικότητα της Δύσης κατά του λαού μας. Γι’ αυτό και αυτό που αποκαλούμε Ειδική Στρατιωτική Επιχείριση εκτείνεται πέραν της αρχικής του σημασίας και γεωγραφίας».

Ο Ρογκόζιν δεν ξεκαθάρισε πάντως τι άλλα εδάφη πέραν της Ουκρανίας βρίσκονται στο σταυρόνημα του Πούτιν, αλλά υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται σε πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία χρησιμοποιώντας τους στρατιώτες της Ουκρανίας στις μάχες αντί να ριψοκινδυνεύει τις δικές του δυνάμεις. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας για το ΝΑΤΟ είναι αναλώσιμη τροφή για τα κανόνια. Είναι υποχείρια εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ που κινούν τους μοχλούς και τα κουμπιά των όπλων του ΝΑΤΟ», υποστήριξε. Και αντικρούοντας έναν από τους βασικούς ισχυρισμούς του Πούτιν είπε ότι Ρωσία «δεν πολεμά τους Ναζί στην Ουκρανία. Απελευθερώνουμε την Ουκρανία από την κατοχή του ΝΑΤΟ και διώχνουμε μακριά από τα δυτικά μας σύνορα τον χειρότερο εχθρό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις