Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατροκτόνος Θεσσαλονίκη: “Εκείνος όπλισε το χέρι μου”, λέει ο δράστης
ΕΛΛΑΔΑ

Πατροκτόνος Θεσσαλονίκη: “Εκείνος όπλισε το χέρι μου”, λέει ο δράστης

Πατροκτόνος Θεσσαλονίκη: Ο 22χρονος επικαλέστηκε "κακοποιητική συμπεριφορά"

Νέες πτυχές της οικογενειακής τραγωδίας σε οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτονται για συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας 22χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 46χρονο πατέρα του. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, φέροντας θανατηφόρο τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ πατέρα και γιου, τον οποίο φαίνεται να πυροδότησαν οικογενειακά θέματα. Λίγες ώρες αργότερα, ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, όπου φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο δράστης πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 5ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου, Θεόδωρος Τσιντεμίδης, σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, “είναι μια τραγική οικογενειακή ιστορία η οποία εξελίχθηκε λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς από την πλευρά του πατέρα του. Όλα αυτά δεν είναι σενάρια, αλλά στοιχεία της δικογραφίας και θα ενισχυθούν με μαρτυρικές καταθέσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι αδικαιολόγητη η συμπεριφορά του”.

“Ο πατέρας ήταν αυτός που όπλισε το χέρι του” λέει ο δικηγόρος

Στη συνέχεια δήλωσε πως ο κατηγορούμενος έχει ήδη μετανιώσει, ενώ όπως του είπε, ο πατέρας ήταν αυτός που όπλισε το χέρι του. Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο πίσω μέρος της κεφαλής. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, αφορμή αποτέλεσε ένας έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις