Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η λίστα με τα εκλογικά κέντρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η λίστα με τα εκλογικά κέντρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες για την επιστροφή του πράσινου ήλιου

08.05.2022 | 10:41

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές που σηματοδοτούν την επιστροφή του ιστορικού ονόματος στον τίτλο του κόμματος. Ειδικότερα, ανάμεσα στις ονομασίες “Κίνημα Αλλαγής” και “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής”, με τα ανάλογα σήματα, το ρόδο και τον πράσινο ήλιο, να τις συνοδεύουν, καλούνται να επιλέξουν για το όνομα του κόμματος όσοι πάρουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Αυτά τα δύο ονόματα θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, τα οποία προτείνει η νέα ηγεσία, και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφιστεί άνετα η δεύτερη ονομασία, σηματοδοτώντας την επιστροφή του θρυλικού ονόματος “ΠΑΣΟΚ” και εμβλήματος στην προμετωπίδα του κόμματος.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν μόνο τα μέλη, όχι οι φίλοι του κόμματος. Εγγραφές μπορούν να γίνουν και σήμερα με την καταβολή του συμβολικού αντιτίμου του ενός ευρώ. Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ψηφίζει στις 11 το πρωί στον πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας. Η τελική πρόταση για το όνομα διαμορφώθηκε μετά από συνεχείς συσκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξετάστηκαν τα πολιτικά και νομικά πλεονεκτήματα κάθε ονομασίας, ενώ απορρίφθηκαν προτάσεις όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και τις οποίες υποστήριζαν στελέχη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, θα γίνει και η εκλογή των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών, με το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν να ανέρχεται στους 4.602.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι που θα εκλεγούν, θα κληθούν κατά το τριήμερο συνέδριο 20 με 22 Μάη να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τα κεντρικά όργανά του.

Το μήνυμα του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη:

“Την Κυριακή 8 Μαΐου σας καλώ να κάνουμε ένα ακόμη βήμα, για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Σας καλώ να οικοδομήσουμε μαζί ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό. Επιλέγουμε το όνομα μας και τους εκπροσώπους μας σε κάθε τοπική κοινωνία.

Όλες οι γενιές μαζί, ενώνουμε τις αγωνίες και τις ελπίδες μας για ένα μέλλον με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και αυτό που κάποιοι θεωρούσαν πριν μήνες άπιαστο όνειρο, να γίνει σήμερα πραγματικότητα”.

Exit mobile version