Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πυρηνικά Ρωσία: Αυτό είναι το νέο ρωσικό «Air Force One» του Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικά Ρωσία: Αυτό είναι το νέο ρωσικό «Air Force One» του Πούτιν

Πυρηνικά Ρωσία: Το νέο αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το ΊL – 80

Το ειδικό αεροπλάνο Ilyushin Il-80 του Βλαντιμίρ Πούτιν, του επιτρέπει να συνεχίσει να κυβερνά τη Ρωσία κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου. Το γιγάντιο αεροσκάφος θα κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό της Μόσχας κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στις 9 Μαΐου. Το «ιπτάμενο Κρεμλίνο» όπως ονομάζεται μπορεί να φιλοξενήσει τον Πούτιν, την οικογένεια του και μεγάλο μέρος της κυβέρνησής του. Το περίφημο αεροπλάνο της Αποκάλυψης Ilyushin Il-80 εθεάθη να περνά χαμηλά πάνω από τα περίχωρα της Μόσχας. Με κομμένη την ανάσα όλοι περιμένουν την επίδειξη πυγμής που θα κάνει το αεροσκάφος στην ετήσια παρέλαση της Δευτέρας για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

Το ογκώδες Il-80 Maxdome έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Xωράει 12 επιβαίνοντες, ενώ το κέλυφος του είναι αδιαπέραστο στον αέρα. Δεν υπάρχουν παράθυρα ώστε η θωράκιση του να το το καθιστά ανθεκτικό στα κύματα ραδιενέργειας και τις πυρηνικές εκρήξεις. Η ρωσική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ωστόσο ότι μετά την παρέλαση το αεροσκάφος θα αντικατασταθεί από άλλο πιο σύγχρονο.

Το αεροπλάνο της «Αποκάλυψης» έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων δίνοντας πρόσβαση στην ηγεσία να δίνει διαταγές από τον ουρανό. Το νέο αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το ΊL – 80.

Θα ονομάζεται IL 96 400 M. Είναι μικρότερο σε μήκος και διαθέτει εξελιγμένα συστήματα πλοήγησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις