Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έμενε σε τηλεφωνικό θάλαμο: Η ιστορία γυναίκας από τη Σαγκάη την περίοδο του lockdown
ΚΟΣΜΟΣ

Έμενε σε τηλεφωνικό θάλαμο: Η ιστορία γυναίκας από τη Σαγκάη την περίοδο του lockdown

Έμενε σε τηλεφωνικό θάλαμο: Απίστευτη ιστορία από τη Σαγκάη, με μια άστεγη μετανάστρια που έζησε επί έναν μήνα με τον σκύλο της σε τηλεφωνικό θάλαμο.

Απίστευτη ιστορία από τη Σαγκάη, με μια άστεγη μετανάστρια που έζησε επί έναν μήνα με τον σκύλο της σε τηλεφωνικό θάλαμο στη διάρκεια του lockdown, πριν τη διώξουν κι από εκεί. Οι φωτογραφίες από το αυτοσχέδιο καταφύγιο της 50χρονης γυναίκας έγιναν viral, με Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. «Πώς έγινε τόσο δύσκολη η επιβίωση», σχολίασε στο WeChat κάτοικος της Σαγκάης, ένας εκ των εκατομμυρίων που αδυνατούν ακόμη να βγουν από τα σπίτια τους, αφού πέρασαν πάνω από έναν μήνα αποκλεισμού.

Τις απίστευτες εικόνες απαθανάτισε κάτοικος γειτονικής πολυκατοικίας, σύμφωνα με το Vice, και την Κυριακή δημοσιεύθηκαν στο Esquire China και στη συνέχεια έκαναν τον γύρο των κινεζικών social media. Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ήταν ένα από τα θύματα του δρακόντειου lockdown της Σαγκάης που επιβλήθηκε στα 26 εκατ. κατοίκων της κινεζικής μεγαλούπολης, στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί ξέσπασμα της Covid-19. Τα περιοριστικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν πολλοί κάτοικοι, να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες για ελλείψεις τροφίμων και να εκτυλίσσονται σκηνές από δυστοπικό εφιάλτη, βγαλμένο από την πένα ενός Όργουελ.

Η αστυνομία της Σαγκάης έδιωξε την άστεγη από τον τηλεφωνικό θάλαμο!

Το αυστηρότατο lockdown οδήγησε στην απόγνωση τη γυναίκα, που, όπως κι άλλοι μετανάστες εργάτες, δυσκολευόταν να βρει δουλειά όσο τα καταστήματα και οι υπηρεσίες στη Σαγκάη παρέμεναν κλειστές, βυθίζοντας την οικονομία τής «καρδιάς» τής Κίνας σε χαμηλό διετίας. Αδυνατώντας να βρει χρήματα για να νοικιάσει μια στέγη, η 50χρονη κατέφυγε σε έναν από τους χαρακτηριστικούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους της πόλης, απ’ τον οποίο ξεμύτιζε μόνο για να βγάλει βόλτα τον σκύλο της, να ψωνίσει τρόφιμα, να αερίσει τις κουβέρτες της και να στεγνώσει τα πλυμένα ρούχα της.

Όλα αυτά μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν κατέφθασε νυχτιάτικα η αστυνομία και έδιωξε τη γυναίκα απ’ το καταφύγιό της, πέταξε στο δρόμο τα λιγοστά υπάρχοντά της και σφράγισε με κολλητική ταινία τον θάλαμο, αναγκάζοντας την ξυπόλητη 50χρονη να φύγει και να εξαφανιστεί μέσα στη βροχή, συντροφιά με τον σκύλο της. Αλλά και άλλοι μετανάστες εργάτες στη Σαγκάη αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν την επινοητικότητά τους για να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια του lockdown, ξαπλώνοντας σε χαρτόκουτα σε πάρκινγκ, κάτω από γέφυρες, ή σε μικρά αντίσκηνα στο πεζοδρόμιο. Ένας δημοσιογράφος κατάφερε να βρει την άγνωστη γυναίκα στους δρόμους της Σαγκάης. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «Le Point», είναι ασφαλής με τον σκύλο της και οι ντόπιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τη στηρίξουν, μεταξύ άλλων παρέχοντάς της τρόφιμα. Όπως ανέφερε η China Youth Daily, της προσφέρθηκε κατάλυμα, αλλά η άστεγη μετανάστρια αρνήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις